Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, 21 Mart Dünya Ormancılık ve Orman Haftası'nı kutladı.
Meltem Gürbüz yaptığı yazılı açıklamada, ormanın öneminden bahsederek, tüm çevre ve doğaseverlerin 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası'nı kutladı. Orman'ın yan yana dizili ağaçlardan çok fazla şey olduğunu belirten Gürbüz, "Birçok canlıya ev sahipliği yapmanın yanında yaşamamız için gerekli oksijeni sağlayan yegane kaynaktır. Maddi hırslar uğruna yok etmekten kaçınılmayan, sürekli göz koyduğumuz ormanları yakarak, keserek yok ettiğimizde yaşamımızı yok ettiğimizi, çocuklarımıza ihanet ettiğimizi düşünmüyoruz ne yazık ki. Yanan orman alanını yeniden yeşertmek için sonra kampanyalar düzenliyoruz.
İnsanoğlu doğanın tüm düzenini acımazsıca bozuyor,  'dur' diyen kişiler o kadar az ki, karınca gibi sorgusuzca yenilemeye gayret ediyoruz ama negatif zihniyeti değiştirmeden başarılı olmak çok zaman alacak.
21 Mart a özel yaptığımız bir çalışmada Zonguldak'tan kilometrelerce uzakta, Şereflikoçhisar'da yaptığımız fidan dikimine katkı ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Herkesi daha duyarlı olmaya davet eden Gürbüz, özellikle çocuklar ile gençleri çalışmalara dahil ederek, orman sevgisi ve bilincini aşılama konusunda destek olmaya davet etti.