Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetimi, vefat ederek aramızdan ayrılan Gazeteci- Yazar Nail Güreli’ye Zonguldak basınına ve gazeteciliğe verdiği emekten dolayı teşekkür ederek veda ettiğini bildirdi.

 

KGD’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetiminin davetiyle defalarca Zonguldak’a gelen ve mesleki anlamda katkıların yanı sıra Türkiye’nin önde gelen gazetecilerle tanışma ortamı da sağlayan Nail Güreli için açıklama yapan KGD, ailesine ve basın camiasına başsağlığı dilerken mesleğe ve Zonguldak basınına verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

“Zonguldak basınını Saymakla bitmeyecek özellikleri bulunan gazeteci-yazar Nail Güreli hayatını kaybetti. Gazeteci-yazar Nail Güreli, özellikle Zonguldak basının “Yaygın” basınla tanışmasını ve diyaloğu artırmasını sağlayan kişi olarak ayrı bir öneme sahip.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin kuruluşundan sonra yaptığı faaliyetlere özellikle gelmeye çalışan Nail Güreli, bunun yanında Karaelmas Gazeteciler Derneğinin çıkardığı Bayram Gazetesine de köşe yazarak destek verdi.

Zonguldak’a olan ilgisini her seferinde gösteren ve Karaelmas Gazeteciler Derneğinin ödül törenleri başta olmak üzere bir çok etkinliğine katılan Nail Güreli, dernekte yaptığı sohbetlerde gazeteciliğin ilkeli duruşundan taviz verilmemesi gerektiğini her seferinde söylerdi.

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak; Nail Güreli ağabeye özellikle Zonguldak basının ufkunu açtığı, her davetimize katıldığı, gazeteciliğin ilkesel duruşundan vazgeçmeyip bizlere öğrettiği için teşekkür ediyoruz… Ailesi başta olmak üzere Zonguldak ve ülke basınına başsağlığı diliyoruz”