Zonguldak'ta Aktif Spor Kulübü Yağlı Güreş Takımı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Türk Bayrağı açarak tepki gösterdi.

Alaplı Güreş sahasında gerçekleşen antrenman öncesi, yaklaşık 30 sporcu şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra, Dev Türk Bayrağı açarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Alaplı Aktif Spor Kulübü Başkanı Yağlı Güreşçi Hüseyin Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memleketimizin birliğine, beraberliğine yönelik olan demokrasimize ve milli iradeye karşı gelişen bu olayları şiddetle kınadıklarını söyledi.




Darbenin olduğu akşamdan bu güne kadar bu gençlerle sokaklarda darbe girişimine tepki gösterdiklerini ifade eden Uğuz, Demokrasi hepimizin. Onu korumak, geliştirmek ortak hedefimiz. Bunun dışında onu sekteye uğratacak her anlayış, ortak düşmanımızdır. Gençlerimiz bu ülkenin gelecekte birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi çalışmalarımıza şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı okumakla başladık. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Yağlı Güreşçiler olarak mili iradeye sahip çıkıyoruz ve devletimizin her zaman yanındayız." diye konuştu.

 

(Haber Cem Sürmeneli)