Zonguldak Barosu'nun 60. Olağan Genel Kurulu Zonguldak Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda yapıldı. Kurula, Genel Maden İşleri Sendikası Başkanı Ramis Muslu, 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, eski Baro Başkanı Erol Mekik, Demokrat Parti Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, sivil toplum örgütü şube ve temsilcileri, avukatlar katıldı. Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, ardından faaliyet raporu, disiplin kurulu raporları okundu. Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, “Anayasa değişiklikleri sonucunda yeniden yapılanma aşamasında olan Anayasa Mahkemesi'nin, hak ve özgürlüklere dair sağlıklı, sağlam ve geliştirici yorumuna ihtiyaç duyulan bir ortamda gerek hukuk sistemimizi, gerek idare sistemimizi geliştirici kararlar almasının beklendiği bir dönemde genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Hukuk devletinin işlerliğinin, sadece yargının yeniden yapılması daha demokratikleşmesi ya da üye sayılarının artırılması ile sağlamlaşmayacağı belki de bu yaklaşımlardan çok ötede 'yargının, kendinden bile bağımsız vicdan ve kanaatlerden' oluşacak billurlaşmış uygulamalara muhtaç olduğu bir dönemde genel kurulumuzu icra ediyoruz. Ülkemizde, özellikle yargıyı ilgilendiren, ülkemizin geleceğiyle alakalı hak ve özgürlükler kataloğunu geliştirici her adım, etki, yaklaşım nazarımızdan kaçmayacaktır. Eleştiride kaynak noktamız hukuk, varış noktamız 'insana yakışır' bir düzendir. Hukukun üstünlüğünü hatta egemen olmasını içine sindirmemişlerle, kim olursa olsun mücadelemiz devam edecektir. Anayasanın değiştirilemez hükümlerine tarafız, demokrasi, insan hakları, çağdaşlık söylemleri altında söylemleri altında değişim taleplerine karşı duruşumuz devam edecektir. İfade özgürlüğü ve toplantı özgürlüğünün hep yanında olduk. Baro olarak bu net tavrımız devam edecektir. Genel Kurulun herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla da, “Tuzun koktuğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz hukukçuyuz. Bu ülkenin projelendirilmesinde bizlere çok büyük görevler düşüyor. Durum iyi değil. Bu böyle yürümez. Hukuk, adalet, meslek böyle yürümez. Bu durumda bu gidişle hiçbir gelecek yok” diye konuştu.
Tek liste halinde yapılan Genel Kurul'da Başkan Kerem Ertem güven tazeledi. Yönetim Kurulu; Adil Ateş, Aykut Boran, Süleyman Caner, Görkem Ceçe, Murat Durdubaş, Aslı Oğuz, Burcu Fatma Özel, Burcu Adalet Şimşek, Engin Üstünkol, Mine Özkütük Verimcik ve Engin Yurtbay'dan oluştu.