TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak il Temsilcisi Bülent Özgümüş yazılı bir açıklama yaparak, gerçekleştirdikleri 'Trafo Merkezleri Tasarımı Eğitimi' konusunda bilgi verdi.

Özgümüş, açıklamasında şunları söyledi:

'TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) tarafından planlanan "Trafo Merkezleri Tasarımı (36 kV'a Kadar) Eğitimi" EMO Zonguldak İl Temsilciliği organizasyonuyla 16-17 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitim, Makina Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Eğitim Salonunda yapıldı.


EMO MİSEM Eğitmeni ve aynı zamanda EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Saadet Nuruilah GÜLEÇ tarafından verilen eğitime, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Eren Enerji Üretim A.Ş., Hema Endüstri A.Ş. ve Tatmetal Ltd. Şti.'nden kurumsal olmak üzere Zonguldak ve Bartın'dan toplam 23 Elektrik ve Elektrik-Elektronik Mühendisi üye katıldı.


36 kV'a kadar olan Trafo Merkezlerinin tasarımı konusunun, son teknolojik gelişmeler ve yenilenen yönetmelikler çerçevesinde hazırlanan bir programla üyelerimizin daha sağlıklı ve güvenli mühendislik hizmetlerinin sunumunun sağlanması  amacıyla düzenlenen eğitim kapsamında;

*TMMOB, EMO, MİSEM Yasa ve Yönetmelikleri,

*Mühendislik ve Etik,

*Konu İle İlgili Mevzuat,

*Tasarım Konusunda Yapılacak İlk İşler,

*Güç Tespiti ve Enerjinin Temini,
*Arıza Akımlarının Hesabı,
*Kesiciler, Ayırıcılar ve Diğer Şalt Malzemeleri,
*Baraların Hesabı,

*Topraklama,

*Koruma ve Kumanda,
*Ölçme Sistemleri,
*Kompanzasyon,
*Malzeme ve Malzeme Uygunluğu,
*İş Güvenliği,
konuları anlatılmış, uygulama ve proje örnekleri incelenmiştir.'