Kış kapıda; birçok evde doğal gaz kullanılmaya başlandı bile. Siz de hava iyice soğumadan alacağınız önlemlerle doğal gazı tasarruflu, verimli ve güvenli bir şekilde kullanarak rahat bir kış geçirebilirsiniz.

 

"HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİ KAPATMAYIN"

Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım tarafından yapılan yazılı açıklamada, küçük önlemlerle hem sıcacık hem de güvenli ve ekonomik bir kışa hazırlanılabileceği belirtildi. Açıklama şu şekilde: "Depolamaya gerek duymayan ve her an kullanıma hazır olan doğal gaz, diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında çok daha güvenlidir. İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak ve güvenliğiniz için, herhangi bir gaz kaçağı durumunda ortamda oluşan gazın dışarı atılmasını sağlayan havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmamanız büyük önem taşıyor. Her kış başında düzenli olarak kombi bakımının ve baca temizliğinin yaptırılması, mevcut problemlerin tespit edilmesi ve varsa onarılması ile kombi arızalarından kaynaklı yüksek faturaların da önüne geçer. Isınmanızı merkezi sistemle sağlıyorsanız kazan bakımlarının da ihmal edilmediğinden emin olmalısınız.

 

ÇATI VE PENCERE YALIMITI

Ayrıca doğal gazı ekonomik ve verimli kullanmak için bu önerileri dikkate alabilirsiniz. Kombinizi 1oC düşük sıcaklığa ayarlayarak %6-7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz. Çatı ve pencere yalıtımı yaptırarak doğal gaz kullanımınızı %25 ila %50 arasında azaltabilirsiniz. Radyatörlerinizin üstünü ya da önünü kapatmak yakıt tüketimini %15 artırır. Radyatörlerinizin önünü eşya, mobilya ya da mermerle kapatmayarak fazla tüketimin önüne geçebilirsiniz. Evde olmadığınız zaman, kombinizi tamamen kapatmak, kombiniz yeniden çalıştırıldığında soğumuş evi ısıtabilmek için daha fazla çalışmasına neden olur. Bu sebeple kombinizi düşük sıcaklıkta çalışır durumda bırakabilirsiniz. Kış da olsa güneş alan pencerelerinizin perdelerini açarak güneş ışığından faydalanabilirsiniz. Oda içerisindeki nemi artırdığı için çamaşırlarınızı oda içinde kurutmamaya özen gösterebilirsiniz.

 

"UNUTMAYIN"

Kokusuz bir gaz olan doğal gaz, şehir şebekesine dağıtımı gerçekleştirilmeden önce (kolay fark edilmesi amacıyla) güvenliğiniz için çürük sarımsağa benzer bir kokuyla kokulandırılır. Evinizde, iş yerinizde, apartmanınızda ya da sokağınızda doğal gaz kokusu aldığınızda, 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattını arayabilirsiniz. Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. olarak sıcak, konforlu ve güvenli bir kış geçirmenizi dileriz"