Zonguldak-Çankırı ve Zonguldak-Karabük trenlerinde özel güvenlik personellerinin görevlendirilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.
Zonguldak, Karabük, Çankırı ve Ankara güzergahının izlendiği demir yolu hattında bir süre önce Ankara seferleri iptal edilmiş son olarak Çankırı ve Karabük seferlerindeki trenlerde bulunan güvenlik görevlileri kaldırıldı. Uzun ve yavaş yolculuk nedeniyle sık sık tartışmaların ve kavgaların gündeme geldiği tren yolculuklarında, 2004 yılından itibaren tren personelleri arasında 2 yada 3 güvenlik görevlisi de bulunuyordu.
Trenlerde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinin görev alamamasına tepkili olan Filyos Beldesi Kocaali Mahallesi Muhtarı İrfan Acar imza kampanyası başlattı.
TCDDY Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından trenlerden kaldırılan güvenlik görevlilerinin, yolcuların huzuru ve güveni için yeniden trenlerde görevlendirilmesini isteyen Muhtar Acar, "Bölgesel trenlerimizden güvenlik birimlerinin 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren trenlerden indirildiği haberini aldık. Bizler bölge halkı olarak, güvenli olduğu için tren yolunu tercih ediyorduk.
Tren yolculuğu uzun olmasına rağmen, bizlerin kadınların ve çocuklarımızın tercih ettiğimiz yolculuk türü oluyordu.
Bu uygulamayla birlikte berduşun, sarhoşun ve terörün içerisinde yolculuk yapamayacağımızı biliyoruz. Bu yanlış uygulamanın kaldırılmasını ve güvenlik görevlilerinin trenlere geri verilmesi talep ediyoruz. Bu amaçla imza kampanyası başlattık" dedi.
Muhtar Acar, tarafından Filyos pazar yerine açılan stantta süren imza kampanyasına kadın ve çocuklar olmak üzere belde halkı ile Zonguldak'ın çeşitli ilçe ve beldelerinden gelen pazarcı esnafı da ilgi gösteriyor. Kampanyaya yaklaşık 3 bin kişi imza atarak destek verdi.