Kdz.Ereğli'de bir telefoncu dükkanında tırnakçılık olayı yaşandığı iddia edildi. Dükkana gelen şahıs şarj aleti alırken iş yeri sahibine sorular sordu, bu sırada bozdurmak istediği 100 TL'yi elinde tutup 5 TL veren şahıs, dükkan sahibinin verdiği 2 adet 50 TL'yi de alarak dükkandan ayrıldı.

Olay, Bağlık Mahallesi Erdemir Caddesi'nde Muhammet Ünal'ın sahibi olduğu iş yerinde meydana geldi. İş yerinin en yoğun olduğu saat 17.00 sıralarında dükkana gelen bir şahıs, cep telefonuna şarj aleti almak istediğini söyledi.
Şarj aletini aldıktan sonra iş yeri sahibi Ünal'a 100 TL veren şahıs daha sonra kendisinde bozuk para olduğunu söyleyip parayı geri istedi. Elinde 100 TL ile birlikte 5 TL tutan şahıs, bu sırada 100 TL'yi bozdurmak istedi. Dükkan sahibi de şahsa 2 adet 50 TL verdi. Bu sırada dükkan sahibine sorular soran şahıs, 100 TL yerine elindeki 5 TL'yi verip dükkandan ayrıldı.
Olaydan 5 dakika sonra dükkana gelen bir arkadaşının 100 TL bütünletmek istediğinde durumu fark ettiğini söyleyen Ünal, "Olay sonrası bir arkadaşım dükkana gelip 'Bütün 100 TL var mı?' diye sordu. Ben de gelen müşteriden 100 TL aldığımı söyleyip parayı vermek istedim. O anda şahsın bana 5 TL verdiğini fark ettim. Hemen güvenlik kamerasını inceledik. Sonra da durumu fark ettim" diye konuştu.

"BENDEN UYANIKMIŞ"
Kendisinin 10 yıldan bu yana telefonculuk yaptığını dile getiren Muhammet Ünal, olayı gerçekleştiren şahsın profesyonel olduğunu iddia etti. Esnafa da uyarılarda bulunan Ünal, "Parayı bozdurdu ama bütün paraları alıp gitti. Bize sadece şarj aletinin parasını verip gitti. Profesyonel yani, arada devamlı sorular sorup beyninizi meşgul ediyor. 10 yıldır bu işi yapıyorum bu kadar uyanığım ama o benden uyanık çıktı. Diğer esnafın bu konuda dikkatli olmasını istiyorum. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Sizden uyanıkları bile çıkıyor. Bizim 100 TL gitti. Akşam kasamız 100 TL açık verdi. Olayı görüntüleyen güvenlik kamerasını inceledik. Esnaf arkadaşlarımız yabancı insanlara para bozmamaya çalışsınlar. Küçük harcamalarla büyük paraları gidebilir. Müşteri olunca, parayı bozmak zorunda kaldık. İyi niyetimizin kurbanı olduk" dedi.

Ünal, olayla ilgili olarak güvenlik kamerası görüntülerinin emniyete verildiğini söyledi. İş yeri sahibi, olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.