İnternet kullanıcılarının işini kolaylaştırmak amacıyla kurulan hosting firmalarının güvenlik zafiyeti site kullanıcılarını çileden çıkartıyor.

Siteye girememe, siteye bilgi, fotoğraf ve görüntü gibi materyaller yüklemede sıkıntı yaşayan web sitesi kullanıcıları, hosting firmalarından yakınıyor. Yaşanan sorunlar nedeniyle mağdur olduğunu belirten internet sitelerinin sahipleri ise duruma tepki gösteriyor. Hosting sağlayıcı firmadan sürekli sıkıntı yaşadıklarını belirten SendikaTV.net isimli web sitesinin İmtiyaz Sahibi Serhat Demir, ?Hosting sağlayıcı firmanın telefonları bile ?şifre girin? diye garip bir telesekreter anonsu ile karşılıyor. Güvenlik açıkları nedeniyle çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu güvenliğin art niyetli olduğunu düşünmüyoruz ama yinede bu kadar basit çalışılmamalıdır. Bu tür tutum ve zafiyetler, tüm hosting firmalarının da itibarını zedeleyebilir. Neticede insan eliyle yapılıyor. Sorunlar yaşanabilir. Bu tür sorunlar öncesinde veya sorun anında firma yetkilileri, kullanıcılarını gerekli uyarı veya bildirilerde bulunması gerekir. Tüketici haklarının hiçe sayıldığı bu tür durumlarda ise hiçbir denetleyici mekanizmanın olmaması da bizleri daha da üzüyor. İnternet küreselleşen dünyamızın vazgeçilmezidir. Tüm firmalar, gerek güvenlik, gerekse iletişim alanında müşteri memnuniyetini ön planda tutmalıdırlar? dedi

Demir, bu tür sorunların art niyetli insanlara da fırsat verdiğini, para kazandığı kullanıcılara ise hukuksal ve mali zararlar verdiğini hatırlattı.