Memur-Sen'e bağı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı ziyaret etti. Ziyarette, Şube Başkanı Musa Şekerci, Yönetim Kurulu üyeleri Muharrem Kiraz, İlyas Kayalı, Sedat Güngör, Nail Altuntaş, Şevket İnce ve Arif Karakaş yer aldı.
Yapılan görüşmede, TTK'da bulunan memurların sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Son günlerde TTK Karadon Müessesesi Güvenlik Teşkilatı'nın özelleştirilmesi hakkındaki çıkan söylentiler hakkında Şube Başkanı Şekerci, çekincelerini dile getirdi. Hizmet alımında Karadon Müessese-si'nde çalışan güvenlik görevlilerinin mağdur edilmemesi gerektiğini, ihtiyaç duyulması halinde, Genel Müdürlük'te olduğu gibi tamamının değil, daha önce sundukları çözüm önerisi şeklinde takım takım yapılmasının mağduriyeti azaltacağını, bunun yanında güvenlik görevlilerinin memuriyete geçirilmesinin kesin çözüm olduğunu söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, şu an hizmet alımının söz konusu olmadığını belirterek, Hizmet alımı ihalesinin 2014 yılı başında yapılması öngörülüyor. Sendikanızın bu önerisi doğrultusunda Gelik İşletmesi için hizmet alımı yapılması ve Gelik İşletmesi'nde bulunan güvenlik görevlilerinin Karadon Müessesesi bünyesine aktarılması şeklinde olabilir. Personelimizi isteği olması halinde Armutçuk ve Amasra Müessesesi'ni de değerlendirebiliriz. İstekli olmaması halinde böyle bir zorlama kesinlikle söz konusu değil. 
Söylentilerde olduğu gibi herhangi bir kura gibi bir durum da söz konusu değildir. Bunlar kasıtlı çıkartılmış dedikodular olabilir. Bu dedikodulara kulak verilmemesi gerekir. Memuriyete geçirilmesi konusunda ise yapılacak toplu sözleşme ile bütün koruma güvenlik görevlilerinin memuriyete geçirilmesi bu konu hakkındaki kesin çözüm olduğu fikrine ben de katılıyorum. Kurumumuzun önceki yıllarda alınan finansman kararı gereği bir yetkisi bulunmamaktadır. Kamu finansman kararnamesi buna imkan verdiği takdirde bu öneriniz üzerinde çalışma yapabiliriz" dedi.
Şube Başkanı Musa Şekerci de, finansman kararnamesinin memuriyete geçirilmesine izin verilmesi hususundaki Hazine boyutu için Enerji Bir-Sen Genel Merkezi düzeyinde çalışma yapacaklarını bildirdi. Görüşmelerde, kurum idari konuları da gündeme getirildi. Güvenlik görevlilerinin nöbet mekanlarının iyileştirilmesi çalışmaların hızlandırılması gerektiğin talep edildi. Ayrıca müesseselerde çalışanların sıkıntıları ve çözüm önerileri sunuldu.
Enerji Bir-Sen Şube yönetimi, daha sonra Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Şimşek, Mahmut Özçelik, İsmail Güner, İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alaattin Ülper'i de ziyaret ederek, özellikle Üzülmez Müessesesi personelinin yemek çıkarılması hususunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdiler.