Rotary Kulüp 2430.Bölge Guvernörü Murat Öz Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a ziyarette, 'sahiliniz mükemmel' dedi.

 

 Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın ziyaretçileri Rotary Kulüp üyeleri oldu. Beraberinde Bölge Guvernör Yardımcısı Levent Albayrak, Rotary Karadeniz Ereğli Yeni Dönem Başkanı Semih Dizdar ve Mustafa Gür ile birlikte  Posbıyık'ı ziyaret eden Rotary Kulüp 2430.Bölge Guvernörü Murat Öz, muhalefet belediyesi olmasına rağmen yapılan hizmetleri överken, Posbıyık da Rotary ile iyi ilişkiler içinde olduklarını vurguladı.

Bu konuda belediyeden yapılan yazılı açıklama şöyle:

            Ziyaretinde, 1980-87 yılları arasındaki dönemde Karadeniz Ereğli ile sıkı ilişkiler içinde olduğunu ve bu dönemde Erdemir'den mal aldığını kaydeden Murat Öz, aradan geçen yıllar içinde Karadeniz Ereğli'nin ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir gelişim gösterdiğini söyledi. Başkan Posbıyık ile yaptığı görüşmede, bir dönem Karadeniz Ereğli ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan Erdemir'in, OYAK yönetiminin eline geçtikten sonraki dönemde geldiği son nokta hakkında da bilgiler alan Murat Öz, ülkenin en canlı ve renkli kentlerinden biri olan Karadeniz Ereğli'de, Belediye'nin sahip olduğu gücün de kendisini memnun ettiğini söyledi. Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin, hem bir ilçe hem de muhalif bir parti belediyesi olmasına rağmen, sosyal ve kültürel anlamdaki birçok önemli faaliyete imza atmasının sevindirici bir olay olduğuna işaret eden Rotary 2430. Bölge Guvernörü Murat Öz konuşmasında ülkenin en önemli sorunu haline gelen terör konusunda da yorumlarda bulundu. Öz; Eskiden trafik kazaları ile ilgili haberleri dinlerken veya okurken çok üzülürdük. Bugün ise hemen her gün bir şehit haberi geliyor. Bu kötü haberler artık olağan hale gelmeye başladı..., dedi.

            Konuşmasında, tam dört dönemdir Karadeniz Ereğli'de Belediye Başkanlığı yapan Halil Posbıyık'ın bu başarısına da işaret eden Öz, Başkan Posbıyık'a hitaben yaptığı konuşmada; Demek ki halk gerçekten sizi seviyor ve size fazlasıyla güveniyor. Yoksa muhalif partide olmanıza rağmen bu başarıyı elde etmek kolay bir iş değildir. Bu dönem boyunca da Karadeniz Ereğli'nin çehresini baştan başa değiştirdiğinizi gördüm. Hele sahiliniz mükemmel. Halkınız böyle bir kente sahip olduğu için şanslı…, ifadelerini kullandı.

            Konuklarına, gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, Rotary Kulüp'ün, Karadeniz Ereğli Belediyesi ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğunu hatırlatarak, gerek belediyenin gerekse de kulübün gerçekleştirdiği birçok etkinliğe ortak imza atıldığını söyledi. Başkan Posbıyık; … Belediye olarak ilçemiz ve bölgemizde faaliyet gösteren her sivil toplum örgütü ile iyi ilişkiler içerisinde olmaya özen gösteriyoruz. Rotary Kulüp ile de kökleri geçmişe uzanan sıkı bağlarımız var ve önümüzdeki yıllarda da birçok güzel çalışmaya imza atmaya devam edeceğimize yürekten inanıyorum…., dedi.