Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı'ndan gönderilen açıklama şu şekilde:

"AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt; beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Engin Temel, Ali Kemal Karaca, Ereğli Belediye Meclis Üyesi Zafer Yalman, Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün ile birlikte ilçeye bağlı Bayat Köyü’nü ziyaret etti. Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez, Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Kural, Terzi Köyü Muhtarı Ali Yalçın, Üçköy Köyü Muhtarı Rıza Erdoğan, Elmacı Köyü Muhtarı Mustafa Özmen, Cemaller Köyü Muhtarı Mustafa Özcan, Tepeören Köyü Muhtarı Feyzullah Baytar, Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek, Keşkek Köyü Muhtarı Hasan Yılmaz  ve vatandaşlar tarafından karşılanan AK Parti heyeti; esnafları ziyaret etti.

MUHTAR EYRİLMEZ: “KAPILARDAN BOŞ DÖNMEDİK”

Köylerin sorunlarının görüşüldüğü ziyaret öncesi kısa bir konuşma yapan Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez, AK Partililere ‘hoş geldiniz’ diyerek şunları söyledi: "Biraz geç oldu ama en azından bu toplantımızın yörelerimize ve köylerimize önümüzdeki dönemde iyi hizmetler getireceğini umuyorum ve bu zamana kadar verilen hizmetlerden dolayı da şahsım adına teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman gitmiş olduğumuz kapılardan boş dönmedik. Ama Ereğli’nin, hepinizin de bildiği gibi 93 tane köyü var. 2020 yılı içerisinde de ülkemizde bir pandemi yaşandı ve bu süreçten ekonomimiz de etkilenerek bir hayli zayıfladı. Bizler, köy muhtarları olarak bunu en iyi hisseden kişileriz. Onun için ben, 2021 yılında yöremize ve Ereğli’mize hizmet noktasında iyi şeylerin yapılacağını düşünüyorum. Ayrıca bu zamana kadar hizmet veren gerek teşkilatta, gerekse İl Genel Meclisi’nde üye olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın başkanımız ile ekibine bu kutlu yürüyüşlerinde Allah yar ve yardımcınız olsun diyor, saygılarımı sunuyorum."

BOZKURT: “NE OLURSA OLSUN MUHTARLARIMIZIN EMRİNDEYİZ”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt da yaptığı konuşmasında, “Ereğli’nin ve Muhtarlarımızın iyi hizmet alması noktasında üzerimize ne düşüyorsa onu ifa edeceğiz” dedi.

Her zaman Muhtarların emrinde olduklarını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti: "Göreve gelişimizin akabinde Yalı Boyu Köylerimizin Muhtarları olarak teşkilatımızı ilk ziyaret eden Muhtarlarımızdınız. Bu noktada sizlere yine teşekkür ediyorum. Teşkilatımız adına da hem iade-i ziyaret yapma hem de bölgesel sorunları görüşme, muhtarlarımızın sorunlarını dinleme ve önümüzdeki süreçte bunları planlamaya alma noktasında görüşme yapmak amacıyla aranızdayız. Tabiki beklentiler büyük. Gerçekten çok güzel ve olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. İnşallah bu olumlu tepkilerin devamı noktasında bizler de üzerimize düşen vazifeyi icra etmek için elimizden gelen tüm çabayı sergileyeceğiz. İl Genel MeclisiÜyesi arkadaşlarımız ve teşkilatımızla birlikte sizin hizmetinizdeyiz. Gece-gündüz hiç fark etmiyor, 7/24 telefonlarımız hep açık. İnşallah, Allah’ın izniyle görevimiz sona erdiğinde geride güzel bir eser, iyi bir iz bırakma derdindeyiz. Bu noktada üzerimize ne düşüyorsa ifa etmede elimizden gelen çabayı sergileyeceğiz. Yol Ankara’ya düşerse Ankara’ya gideceğiz. Nereye gitmemiz gerekirse oraya gideceğiz. Muhtarımızın da bahsettiği gibi zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi dönemi, ekonominin kısıtlandığı bir dönem. Ama inşallah tüm bunlara rağmen Ereğli’nin iyi hizmet alması noktasında, muhtarlarımızın iyi hizmet alması noktasında üzerimize ne düşüyorsa onu ifa edeceğiz. Biz, bu akşam bizleri karşıladığınız, burada bu güzel havayı yarattığınız için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreci planlama noktasında, öncelikli sorunların tespiti konusunda bu akşamki toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ve bir kez daha tekrarlıyorum; ne olursa olsun biz muhtarlarımızın emrindeyiz. Bunun dışında bir tablo kesinlikle olmayacak. Ben bunun sözünü veriyorum. En azından şunu söyleyeceksiniz 'Saffet Bozkurt ve ekibi bizim için uğraştı.’ Allah’ın izniyle sizlere bu lafı söyleteceğiz. Bundan emin olunuz.”

Bozkurt sözlerinin ardından muhtarlarla tek tek tanışıp, muhtarların sorun ve talepleriniz dinledi.

Ziyarette Anavatan Partisi önceki İl Genel Meclisi Üyelerinden Orhan Açıkgöz de hazır bulundu.

Ziyaretin ardından Başkan Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bayat'ta Tarakçı Fındık Fabrikasını ziyaret ederek firma sahibi Ersin Göben’den bilgi aldı."