Kdz. Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi A. Kerim Özdemir, yaptığı yazılı açıklamasında ilçedeki eğitimle ilgili eksiklikleri dile getirirken, "Güzel günler görmek umuduyla eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileriz" dedi.
Özdemir, ilçede 32 bin öğrenci ve 1700 öğretmen, memur ve hizmetli kadrosu ile 2009-2010 eğitim-öğretim yılına başlarken, her öğretim yılı sonunda bir sonraki yılın daha iyi olacağı umuduyla başlandığını ancak her yıl hayal kırıklığına uğrandığının altını çizdi.
Eğitim emekçilerinin eğitime hazırlık ödeneklerinin ise hala ödenmediğini vurgulayan Kdz. Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi Kerim Özdemir, eğitimdeki eksiklikleri şu şekilde dile getirdi:
"Güzel günler göreceğiz çocuklar,
Güneşli güzel günler"
Böyle demişti yıllar önce büyük usta Nazım Hikmet, oysaki çocuklarımız bir türlü oturtulamayan eğitim sistemi, kalabalık sınıflar, sadece dört duvardan oluşan sınıflar hala okula gidemeyen milyonlarca çocukla güzel günler görmenin mücadelesini veriyor.
İlçemizde 32 bin öğrenci ve 1700 öğretmen, memur ve hizmetli kadrosu ile 2009-2010 Eğitim - Öğretim yılına başlıyoruz.
Her öğretim yılı sonunda bir sonraki yılın daha iyi olacağı umuduyla başlıyoruz ama her yıl da hayal kırıklılığına uğruyoruz.  İlçemizde okulların çoğunluğu yine ikili öğretim yapıyor ve sınıf mevcutları 40 ve üzerinde.  Okul sınırları bütün önlemlere karşın yine delindi ve bazı okullara yığılmalar oldu. Birçok okulun bakım onarımları devam ediyor ve zamanında bitirilemedi. Okullara geçici hizmetli kadroları atandı ama doğru planlama yapılamadı. ( ör. Ereğli Lisesinin 1700 öğrencisi var iki hizmetli atandı, Sağlık Meslek Lisesinin 200 civarında öğrencisi var dört hizmetli atandı, Ticaret Meslek Lisesinin Ereğli Lisesinin dörtte biri oranında öğrencisi var altı hizmetli ataması yapıldı)
Veliler öğrencilerini okullara kayıt yaptırabilmek için iyine kayıt parası ödüyor.
Yeni programla birlikte apar topar yazılan ders kitaplarının program uyumluluğu ve hataları hala giderilmedi.
Eğitim emekçilerinin Eğitime Hazırlık Ödenekleri hala ödenmedi.
Milli Eğitim bakanlığının 2009/70 sayılı genelgesinde, '' Küreselleşen dünyanın halen en önemli sorunlarından biri de; ekonomik, sosyal ve hukuki fırsatlardan eşit olarak yararlanamayan ve ayrımcılığa maruz kalan bireylerin varlığıdır:'' denmektedir.
Biz Eğitim Sen olarak herkesin ekonomik, sosyal ve hukuki fırsatlardan eşit olarak yararlanması için yaptığımız mücadelemize devam edeceğiz. Güzel günler görmek umuduyla eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileriz."