Karadeniz Ereğli Hatice Erdem Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlkOkulu Müdürlüklerinin ortak yürüttükleri proje kapsamında Atatürk Kültür Merkezi Osman Sıral Sergi Salonu’ndaki açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.




Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu açılışta yaptığı konuşmada, projenin örnek bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı.

Projenin isminin, 'Yaşadığım şehri seviyorum' olduğunu anlatan Madenoğlu, "Güzellikleri paylaşmak lazım. Acıları da paylaşmak lazım. Acılar paylaşınca azalır, sevinç ve mutluluklar paylaşılınca artar. Öyle zannediyorum ki, bu güzelliği paylaşan bütün ilgililerin ve davetlilerin mutlulukları artmıştır" dedi.





İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da bu tür projelere her türlü desteği verme gayretinde olduklarını, ulusal ve uluslararası projelerde ilçenin önemli çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi.

Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Arslan ise 28’i yabancı, 7’si Türk olmak üzere 35 ortaklı projenin her safhasında emeği geçenlere teşekkür ederken, sergide yer alan fotoğraflarla bölgenin anlatılmaya çalışıldığını kaydetti.




Toplam 63 eserin yanı sıra bölgenin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı sergi, Kaymakam Madenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, ve bazı il milli eğitim şube müdürlerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.