Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Teşkilatı ve Zonguldak'taki Sivil Toplum Örgütleri bir araya gelerek CHP Zonguldak Milletvekili seçildiği halde Silivri Cezaevinde yatan Mehmet Haberal için büyük bir kampanya yapmaya hazırlanıyor. Kampanya için dün parti binasında toplanan CHP Parti Meclis Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç ve bazı üyeler fikir alışverişinde bulunarak kampanya için start verdiler.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Köktürk, kampanyanın henüz değerlendirme aşamasında olduğunu belirterek şunları söyledi;

ÜLKE DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKMA BİLİNCİ ZONGULDAK'TA HER ZAMAN VAR

Sivil toplum örgütleriyle birlikte karar vereceğiz. Haberal'ı sahiplenme, Haberal'ı, Balbay'ı ve bütün gazetecileri sahiplenme, ülke demokrasisine sahip çıkma bilinci Zonguldak'ta her zaman var. Toplantımız da bu kampanyanın bir ön çalışması olarak yapılıyor. Kampanyayla ilgili yönteme karar vereceğiz. Aynı zamanda halkın milletvekillerinin, halkın gazetecilerinin, halkın demokrasi özlemlerine sahip çıkma toplantısıdır. Birlikte değerlendirmesini yapıp, ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklayacağız.