Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar'ın 'Haberallar insanları seçim zamanında hastane kuracağız diye kandırdılar' açıklamasına istinaden 'Uçar bilmiyor, bilmediği konuda yorum yapıyor. Başkent Üniversitesi Kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurumdur ve Sağlık Bakanlığı'ndan izin almak zorunda değildir. Bunu ben değil, yasa söylüyor. Sayın İl Başkanının bundan haberi yok, galiba kendisi özel hastanelerle fazla sıkı fıkı, çıkmış söylediği şey 'kandırdılar'. Biz kimseyi kandırmadık. şeklinde yanıt verdi.

AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ne demişti; Hastane kuracağız, yapacağız dediler. Bu vesile ile de vatandaşları açıkçası kandırmış oldular. Haberal ailesinin hastane sözünü seçim malzemesi olarak kullandılar. Sağlık Bakanlığı özel hastane yapılmasına izin vermiyor. Çünkü Zonguldak'ta kota doldu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun'un da katıldığı basın toplantısında Erkan Haberal, Haziran döneminde çok güzel bir seçim kampanyası yürüttüklerini ifade ederek şöyle konuştu;

İL BAŞKANI İL SAĞLIK MÜDÜRÜ GİBİ DEMEÇ VERİYOR

Zonguldak'ta bütün partiler adına hiç olay çıkmadan, kavga gürültü olmadan ender bir seçim çalışması yaşandı. Saygı kurallarını ihlal etmeden, herkese eşit durarak kampanyamızı yürüttük. Seçim sonucunda bizim beklediğimiz şey tabi ki daha iyi bir sonuçtu. Seçim akşamı yaptığım açıklamada da söyledim, 'bundan sonra Zonguldaklılık var dedim, 5 milletvekili olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya hazırız' dedim. Bizim seçim zamanında hizmet aşkıyla verdiğimiz sözler vardı. Bunlardan bir tanesi hastane diğeri ise okuldu. Biz demek güzel bir şey yapıyoruz ki bizim hastane projemize sahip çıktılar. Anı şekilde oku da yaptırsınlar çok memnun olacağım. Bizim hizmet aşkıyla söylediğimiz şeyleri Sayın Uçar geldi, 'Haberal'ların hastane sözünü izin alamayacaklarını bildikleri halde vatandaşı kandırdılar' diye talihsiz bir açıklama yaptılar. İl Başkanı İl Sağlık Müdürü gibi o yapılacak bu yapılacak diye demeç veriyor. Ben onun gibi konuşmayacağım. Ama bir şey var, Başkent Üniversitesi ne zaman özel hastaneyiz dedi? Bugüne kadar seçimlerde Başkent Üniversitesi Haberal Ailesinin malı diyen oldu mu? Uçar bilmiyor, Türkiye'nin genel kanunu bu zaten, bilmeyen insanlar bilmedikleri konuda yorum yapıyorlar.

69 AMBARLARINI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NE VERİN, DEVLETİN DE PARASI GİTMESİN

Biz özel hastane yapacağız demedik ki, Başkent Üniversitesi burada hastane yapacağız dedik. Başkent Üniversitesi Kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurumdur ve Sağlık Bakanlığı'ndan izin almak zorunda değildir. Bunu ben değil, yasa söylüyor. Sayın İl Başkanının bundan haberi yok, galiba kendisi özel hastanelerle fazla sıkı fıkı, çıkmış söylediği şey 'kandırdılar'. Biz kimseyi kandırmadık. Kandırmadığımızın belgesi devletin yasasıdır. Biz yine diyoruz hastane yapacağız, ortaya 69 Ambarlarını çıkarttılar. Verin bize 69 Ambarlarını bir protokolle yapalım. Devletin elinden de bir şey gitmesin. Siyasi bir argeman olarak da kullanmayacağımızın burada garantisini veriyoruz. Hatta personel alımını da gelin birlikte yapalım. Açılımını da halkla beraber yapalım ve iki yıl sonra teslim edelim. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Yapacaklarımızı söyledik, yasalardan da herkesten çok farkındayız. Herkes yasaların ne olduğunu bilmeden konuşuyor. Yasalar bizim işimiz, ben bunu duyduğumda güldüm. Kafalarda o kadar özel hastane bir fikri yerleşmiş ki…Özel hastaneler Başkent Üniversitesi'nin Zonguldak'a gelip hastane yapmasını istemeyebilir. Çünkü fiyatlar çok farklı, bu detaylara girmek istemiyorum. 69 Ambarlarını Başkent Üniversitesi'ne verin, devletin parası gitmesin, biz de sözünüzü tutalım. Hastaneyi yapamazsak iki yıl sonra gelin, o zaman söyleyin. Bilmeyen insanlar uzman olmuşlar, onlar gibi kandırdılar demeyeceğim, bilmiyorlar diyeceğim.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkez İlçe Başkanı Coşkun, Haberal için yapılacak kampanya ile ilgili bilgi verdi;

MECLİSE BİR YÜRÜYÜŞ EYLEMİ OLABİLİR

İmza kampanyası Genel Merkezle beraber organize bir karar olması gerekiyor. Bu noktada gurup başkan vekillerimizin programı geçen hafta müsait olmadığı için önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir kampanya olacak. Akabinde sivil toplum örgütleriyle bir kampanya olacak, görüşmeler yapılıyor. Belki bu meclise bir yürüyüş eylemi olabilir, sağ duyuyla bir alt zemin oluşturulacak.

Gazetecilerin Haberal'ın ruh haliyle ilgili sorulan soruya duygulanarak cevap veren Erkan Haberal şunları söyledi;

BİLİMSEL KONGRELERE KATILAMAMANIN BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYOR

Ben ticari kaygıyla hastane yapacağım demedim, ticari kaygıyla demiş olsaydım, Zonguldak değil başka bir şehir derdim. Zonguldak'ta 400 yataklı bir hastane yapacağıma İstanbul'da 50 yataklı bir klinik açmak çok daha karlı olur. Onun için gerçekten çok üzüldüm, biz bu toprakta mayalandık, bu şehrin çocuğuyuz, kendimizi borçlu hissettik. Başkan lütfen bir ay sonra da okulu desin. Onun için de yer isteyeceğim. Babamın siyasetten çok yurt dışındaki dernekler ve bilimsel derneklerin yaptığı sempozyumlardı. Yakında Amerika'da Cerrahlar Birliği'nin büyük bir kongresi vardı ve orada onur konuğu olarak bulunacaktı. Bu daha önceden belirlenmişti. Konuşması vardı ve o kongreye gidemeyecek. Bilimsel kongrelere katılamamanın büyük bir eksikliğini hissediyor. Avukatlarımız aracılığıyla bütün kongrelerin yazışmalarını, bütün yazışmalarını içerde yazıyor. Zonguldak'la ilgili kafasında bir sürü proje var, ZADAK diye bir projesi var. Açılımı 'Zonguldak- Ankara'nın denize açılan kapısı' aklıma ilk gelenlerden. Zonguldak'a karşı ayrı bir bağlılığı var. Ama hizmet etmek için bekliyoruz. İtiraf edeyim, güzel geçen bir seçim kampanyasından sonra bu tür bir şeyle karşılaşacağımı düşünmemiştim. İsterdim ki İl Başkanı Uçar gelsin, beraber ne yapabiliriz desin diye bekledim.

BÜTÜN HABERALLARI ÜST ÜSTE KOYSANIZ BİR TANE MEHMET HABERAL ETMEZ

Babam hayal kırıklığına uğrasa bile bunu bize hissettirmez. Kendisi çok güçlü bir insan, zihin gücüyle hareket eden bir insan, babamı anlatmamı istiyorsunuz, müsaade ederseniz be anlatmayayım. Kendiniz tanıyınca farklılığını göreceksiniz, yapı olarak farklı bir insan, akıl olarak farklı enerjisi olan bir insan…Bizim bütün Haberalları üst üste koysanız bir tane Mehmet Haberal etmez, daha bir şey söylemeye gerek var mı?