Ergenokon davası tutuklu sanığı ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal için Zonguldak'ta doğum günü pastası kesildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın 68. yaş günü için CHP Zonguldak İl Teşkilatı'nda doğum günü pastası kesildi. CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Tarık Coşkun, Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal, çok sayıda partili katıldı. Haberal'ın yazdığı bir şiirin okunması ile başlayan program, Haberal'ın özgeçmişinin okunmasıyla sürdü.
Kısa bir konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, bu konuşmayı CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün yapması planlandığını, Ankara'da çıkan olaylarda aldığı darbeler nedeniyle tedavi altına bulunması nedeniyle kendisinin yapmak zorunda kaldığını ifade etti.
Tüm partililerin Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Furat, Biz burada Cumhuriyet ile birlikte, başka bir güzelliği daha kutluyoruz. Bugün aynı zamanda çok değerli Zonguldak milletvekilimiz, sevgili hocamız Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın doğum günüdür. Hocamızın 68 yıl önce bugün, yani Cumhuriyetimizin 21. yılını kutlarken, dünyaya geldi. Ve O, 68 yıldır her şart altında, Cumhuriyet'e sahip çıktı. Atatürk'ün gösterdiği Çağdaş uygarlık, hedefine ulaşmak için yorulmadan bıkmadan çalıştı.
Evet bu gün hocamız gibi düşünenler, bu uğurda çalışan ve eser üretenler, zindanlara dolduruluyor. Korkutuluyor, ürkütülüyor, öldürülüyor. Çünkü emperyalistler öyle istiyor. Biz Zonguldaklılar Milletvekilimiz Haberal'ı tanıdığımız ve onun çalışmalarını bildiğimiz için büyük destekle onu milletvekili seçtik. Biz milletimize sahip çıkmanın, ülkemize ve milletimize ve Zonguldak'ımıza sahip çıkmak olduğunu biliyorduk. Onun tesadüfen cezaevinde olmadığını herkese gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Çok değerli, sevgili milletvekilimiz, iyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız. Hepimiz sizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Sizi en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz dedi. Toplantı salonuna getirilen ve üzerinde mutlu günler çok yakında yazılı pasta getirildi. Pastanın mumlarını birlikte söndüren İl Başkanı Furat, İlçe Başkanı Coşkun ve Osman Haberal, pastayı da birlikte kesti.
Pastanın kesilmesinin ardından alkış temposu tutan partililer, hep bir ağızdan alkış temposu eşliğinde Mutlu yıllar Haberal, mutlu yıllar sana diyerek şarkı söyledi.