* AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP'nin Zonguldak'ta Mehmet Haberal'ı 1.sıra adayı göstermesini eleştirerek, Zonguldak'ın Ergenekon ve uzantıları ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP'nin Zonguldak'ta Mehmet Haberal'ı 1. sıra adayı göstermesini eleştirdi. CHP'nin Ergenekon sanığı Haberal'ı 1. sıra adayı göstermesinin partinin dokunulmazlıkları kaldıralım söylemlerine ters düştüğünü belirten Çaturoğlu, şöyle konuştu: "Zonguldak'ta seçim çok önemli, Türkiye için çok önemli, bizim Zonguldak'tan bütün ülkeye bir mesaj vermemiz lazım, bunlardan biri CHP Zonguldak milletvekili 1. sıra adayı halen Silivri'de bulunan Ergenekon sanığı bir arkadaşımız. Bu ana muhalefet partisinin dokunulmazlıkları kaldıralım söylemlerini eli ile tersine itmesine neden olan bir adaylığı gösterme sürecidir.
İşte bundan dolayı bizim Zonguldak'ımızın Ergenekon ve uzantıları ile hiçbir ilgisinin olmadığını sandıkları patlatarak cevap vermesi lazım."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a argo sözler söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Çaturoğlu, şunları söyledi:
"Siyaset meydanlarında her şey yapılır ve her şey söylenir. Ama ana muhalefet partisi lideri Zonguldak'ta madenci anıtı önünde Başbakanımız ve Genel Başkanımıza argo kelime sarf etmiştir. İşte biz ona da en güzel cevabı Başbakanımızın konuşma yapacağı madenci anıtı önünde ve sandıkları patlatarak vermemiz lazım."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı da kınadıklarını belirten Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanımız Recep Erdoğan'ın konvoyuna saldırı düzenlendi. Saldırıda bir güvenlik görevlimiz şehit olmuş bir tanesi de yaralanmıştır. İşte bundan dolayı Zonguldak olarak hem mitingimize hem de sandığımıza sahip çıkalım ki yapılan tüm eylem ve olaylara cevabını en iyi şekilde verelim"
CHP'nin bir zamanlar Cumhurbaşkanlığı makamına çıkmasını istediği Köksal Toptan'ı şimdilerde milletvekili adayı olmasından dolayı eleştirdiğini kaydeden Çaturoğlu şöyle konuştu:
 "Geçmişte Köksal Toptan'ın ismi Cumhurbaşkanlığı için geçtiği zaman CHP'liler demişlerdi 'Biz topyekun Köksal Toptan'a Cumhurbaşkanı olması için oy vereceğiz AK Parti içinden Köksal Toptan haricinde bir başka ismi gösterirseniz size oy vermeyeceğiz' demişlerdi.
Toptan da Cumhurbaşkanlığına aday olmayınca maalesef ne Cumhurbaşkanlığı seçimine katıldılar ne de oy verdiler, hatta Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna gitmediler ve hâla gitmiyorlar. Şimdi ben diyorum ki ey CHP'liler siz Cumhurbaşkanlığı makamına yani Türkiye'nin bir numaralı adamı olmasına ön ayak olduğunuz ve önerdiğiniz destekleriz dediğiniz Köksal Toptan'ı neden eleştiriyorsunuz? Bu ne yaman çelişkidir."