CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal'ın oğlu Kemal Haberal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim sürecinde Zonguldak bölgesini karış karış gezen Haberal ailesi seçim sonrası da bu çalışmalarını sürdürüyor. Kemal Haberal gazeteniz Önder'e yaptığı açıklamasında bölgenin hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, İl genelinde olan tüm gelişmeleri de yakınen takip ettiklerini söyledi.

ZONGULDAK HALKI EN İYİ HİZMETE LAYIKTIR

Haberal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Öncelikle 5 Nisan Avukatlar gününü ve 10 Nisan Polis haftasını kutluyor, gerek avukatlarımıza gerek polislerimize başarılı çalışmalar temenni ediyorum. Zaman hızla ilerliyor. Geriye dönüp bakıldığında Zonguldak'ın gerek ekonomik gerekse siyasi olarak ne noktada olduğunu tüm kamuoyu yakından biliyor. Zonguldak hizmet noktasında sorunların yeterince çözüme kavuşturulamadığını üzülerek görmekteyiz. Zonguldak halkı hizmetin en iyisini layıktır. Kim ne derse desin bu böyledir. Emeğin başkenti olan maden kömürü ile demir çeliği ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Zonguldak verdiği desteğin karşılığını artık fazlası ile alması gerekmektedir.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Seçim süreci yoğun bir tempo ile geçti bu yoğun tempo süresince Zonguldak halkının yakın ilgisini gördük. Yaşananları haksızlıkları Zonguldak'ın en ücra köşesindeki Kdz.Ereğli'nin en ücra köşesindeki vatandaşa birebir anlatmaya çalıştık. Prof.Dr.Mehmet Haberal milletvekili seçildi bir kez daha Zonguldak halkına şükranlarımızı sunuyoruz.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Seçim öncesi ne söylediysek seçim sonrası da verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Amacımız Zonguldak bölgesinin eksikliklerinin giderilmesi sorunlarının çözümüdür. Biz bu noktada üzerimize ne düşüyorsa dün olduğu gibi bugünde yarın da yapmaya her zaman hazırız.

TERSANELERİN DURUMU ORTADA

Büyük umutlarla kurulan binlerce işçinin çalıştığı tersanelerimizde maalesef şuan kapılara kilit vurulma durumuna gelmiştir. Kdz.Ereğli'deki tersaneler bölgesinde dahi 7 bine yakın işçi istihdam edilirken bu rakam şuan 100'lere kadar düşmüştür. Binlerce insanımız bu konuda mağdur edilmiştir. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz tersaneler bölgesinin yeniden faaliyete geçebilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

DİALİZ ÜNİTESİNE İZİN YOK

Bakacakkadı bölgesine dializ ünitesi kurmak için harekete geçtik ve bu konuda çalışmalar başlattık ancak ne yazık ki gerekli izinleri alamadık. Bölgemize sağlık tesisi kazandırmak ihtiyacı olan insanlarımızın bu sağlık hizmetinden faydalanmalarını sağlamak bizim başlıca görevimiz. Biz bu görevimizi yerine getirmek isterken birilerinin bunu baltalaması bize değil Zonguldak halkına yapılmıştır.

SEÇİM SÜRECİ YAŞANIYOR

Partimiz İl genelinde seçim süreci yaşamaktadır bu süreci yakından takip etmekteyiz. Önümüzdeki günlerde Kdz.Ereğli ilçe seçimi de gerçekleştirilecektir. Umut ediyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde kişilerin değil partinin kazanacağı bir kongre olacaktır. Bu noktada dediğim gibi gelişmeleri izliyoruz.

HABERAL'DAN SELAM VAR

Türkiye'nin yetiştirdiği değerli büyüğümüz Prof.Dr.Mehmet Haberal ile görüşmekteyiz. Kendisi her seferinde Zonguldak halkına olan bağlılığını sevgisini dile getirmektedir. Zonguldak İl Merkezinden, Kilimli'ye, Çaycuma'ya, Gökçebey'e, Devrek'e, Alaplı'ya, Kdz.Ereğli'ye en ücra köşedeki köyümüzde yaşayan vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerini buradan bir kez daha iletmek istiyoruz.