Sabah saatlerinde kaldığı Pembe Köşk'ten ambulansla mezarlığa hareket eden CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal, geldiği Mezarlıklar Müdürlüğü'nde ilk olarak Şehitliği ziyaret etti. Burada bir şehit yakını ile konuşan Haberal, Ben bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ülkemizin kuruluşunu, Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyorum. Bu gün ülkemiz bu aziz şehitlerimizin canı pahasına kurularak bu günlere gelmiştir dedi.
Şehit yakını ile ayaküstü sohbet eden Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal, çalışarak Türkiye'nin medeniyetler seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti. Burada konuşan şehit yakını, Hocam inşallah sizin gibi düşünen insanlar başımızdan eksik olmaz da, şehitlerimize de artık bir yerde bir şekilde son verilir dedi.
Prof. Dr. Mehmet Haberal ise Herkes görevini yapınca inşallah düzelecek. Ülke hepimizin bunu hepimiz çok iyi bilelim. Ülkemize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Ben temenni ederim ki, bu çalışmakla olur. Hepimiz çalışarak katkı sağlayalım. Bütün hedefimiz medeniyet düzeyine çıkıp ülkemizi yüceltmek ve yükseltmektir. Ben de her zaman bunu yaptım. Her zaman hizmete talibim. İmkanlar olduğu sürece bunu yapmaya çalıştım diye konuştu.
Şehitler ile PKK'lı teröristlerin aynı kefeye koyulduğunu öne süren şehit yakını Hocam bu gün bizim görüşümüze göre bir şehit ailesi olarak bir PKK'lı ile bir askeri aynı kefeye koyuyorlar dedi. Bunun üzerine Haberal Onlar başka şeyler, onları başka ortamda konuşalım diye karşılık verdi.
Ergenekon tutuklusu Prof.Dr. Mehmet Haberal, annesi Medine Haberal ve babası Yaşar Ali Haberal'ın mezarı ziyareti sırasında gazetecilerin görüntü almasını istemedi. Kendisinin milletvekili olduğunu ifade eden Haberal, Milletvekiliyim ama burada herhangi siyasi bir şey söz konusu olamaz dedi.
CHP Zonguldak Prof.Dr. Mehmet Haberal, mezarlık ziyaretleri sonrası Pembe Köşk'e döndü. Köşk bahçesinde köpekleri gören Haberal, köpekleri sevdi. Daha sonra torunlarını gören Haberal, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Mehmet Haberal'ın izin süresinin sabah 05.00 sıralarında sona ereceği ifade edildi.
Sabah itibariyle Silivri Cezaevi'ne hareket edecek olan Mehmet Haberal, bütün gününü Pembe Köşk'te geçirecek.