Tahliyesi için red kararı verilen Mehmet Haberal'ın memleketi Zonguldak'ın sokaklarına afişleri asıldı. Anne Medine Haberal ise evinin balkonunda her şeyden habersiz sohbet ederken görüntülendi.

Zonguldak'ta CHP'den 1. Sıra Milletvekili seçilen Ergenekon tutuklusu Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın afişleri Zonguldak caddelerine asıldı. Madenci Anıtı yanındaki binaya Haberal'ın portresinin de bulunduğu afişinde Türkiye haritasının üzerinde CHP logosu ve Atatürk'ün portresi bulunuyor.
Haberal'ın tahliyesi ile ilgili soruları yanıtlayan Zonguldaklı vatandaşlar, Haberal'ın tahliye olması gerektiğini vurguladı. Cemal Karagülle isimli vatandaş, mahkemenin kararının doğru olmadığını belirterek "Haberal tahliye edilmelidir. Bu çıkamaz diye niye en başta söylemediler. Bana göre suçu yok" diye konuştu. Bazı vatandaşlar ise duruma yargının karar verdiğini ifade etti.
Oğlunun tahliye edilmediği kararı kendisinden saklanan anne Medine Haberal ise her şeyden habersiz evinin balkonunda yakınlarıyla sohbet ederken görüntülendi. Haberal'ın Zonguldak caddelerine asılan afişi evinin duvarına da asıldı.