Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütünün gerçekleştirdiği ve mevcut İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın 5 oyla seçimi kazandığı kongrenin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal'ın oğlu Kemal Haberal kongrenin değerlendirmesini yaptı.

Milletvekili seçimleri öncesinde İl genelini karış karış gezen Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde çok sayıda etkinlik gerçekleştiren Kemal Haberal, Zonguldak ve ilçelerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha güçlü olabilmesi için herkesin var gücüyle çalışması gerektiğinin altını çizdi. Kdz.Ereğli'nin hak ettiği yere önümüzdeki yerel seçimlerde yeni bir anlayışla geleceğini söyleyen Haberal, gazeteniz Önder'e şu açıklamayı yaptı:

Öncelikle başkan seçilen Hayrettin Kartal'ı ve yönetimini kutluyorum, başarılar diliyorum. Kazanan Kdz.Ereğli ve Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Bu bir hizmet yarışıdır, kaybedeni yoktur, son derece demokratik ve sağduyulu, Ereğli'ye yakışan bir seçim olmuştur. Şimdi daha çok kenetlenmeli birlik ve beraberliğimizi herkese daha fazla göstermeliyiz. Başta vekilimiz Ali İhsan Köktürk olmak üzere katkısı olan herkese şahsım adına teşekkür ediyorum. Yalnız bir hususa değinmeden de geçemeyeceğim. Kazanılan kongredeki başarıyı birilerinin birkaç günlük çalışmasıyla olan bir sonuçmuş gibi göstermek istemesi son derece yanlıştır, bu konuda umarım daha dikkatli davranırlar. Netice itibariyle Ereğli hak ettiği yere inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde yeni bir anlayışla gelecektir ve inanıyorum ki hizmeti layıkıyla da alacaktır. Hepimize düşen görev Zonguldak ve ilçelerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimlerde başarılı olması için var gücümüzle çalışmaktır.