CHP Zonguldak Birinci sıra Milletvekili Adayı Prof Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal ve CHP heyeti Merkez ilçeye bağlı Sapça, Osmanlı ve Köroğlu köylerinde yoğun sevgi gösterileriyle karşılandığı bildirildi.

Bu konuda yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

 

Emekli ve gençlerin yoğun olduğu Sapça köyünde partilerinin seçim beyannameleri konusunda bilgiler veren, CHP heyeti daha sonra Osmanlı köyüne geçtiler. Burada çok sayıda vatandaşın ellerinde CHP bayraklarıyla karşıladığı CHP adına konuşan İl Genel Meclisi eski Grup Başkan vekili ve CHP Milletvekili Aday Adayı Turhan Oral, AKP hükümetinin hiçbir yatırım yapmadığını belirterek,  Zonguldak’ın gelişmişlik sıralamasına göre 21’nci sıradan 27’nci sıraya gerilediğini, TTK’da 2002 yılında 16 bin çalışan varken, bu gün 4 bin 200 işçi alınmasına rağmen kurumda 11 bin işçi çalıştığını söyledi.

Emeklileri yakından ilgilendiren İntibak Yasası’nın Zonguldak’la tam bir uyum sağladığını kaydeden Turhan Oral, Zonguldak’ta 150 bin emeklinin bulunduğunu hatırlatarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldiklerinde 120 gün içerisinde başta İntibak Yasası olmak üzere Aile Sigortası ve Taşeronluk sisteminin çıkarılacağını söyledi.

 

CHP Zonguldak birinci sıra Milletvekili Adayı Başkent Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ın eşi ve çocuklarını da Mehmet Haberal’ın tedavi ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Erkan Haberal şunları söyledi. “Geldi koca Başbakan Zonguldak meydanında ‘çeteciyi Zonguldak’tan aday göstermişler’ dedi. Niye, ismi Amerika’da konmuş bir dava için. Gazetelerde hiç dikkatinizi çekti mi. Cemaat liderinin sağ kolu bir açıklama yapmış, ‘hiç kimseyi suçlu ilan edemezsiniz’ diye. Aradan 26 ay geçmiş, 30-40 aydır içeride olanlar var. Düşünün 2-3 senedir Televizyonlarında, gazetelerinde bangır bangır bağıran bunlar değil miydi? Bunlar. Bu Başbakan gelip, bu meydanda ‘çeteciyi aday göstermişler’ demedi mi? Dedi. Aynı Başbakan 40 bin kişinin katili için, dağdan inen teröristler için niye aynı tepkiyi göstermedi? Yani bu ülkede dağdan inen terörist milletvekili olabilir, Zonguldak’ın yetiştirdiği Mehmet Haberal Milletvekili olamaz. Öyle mi? Bunu mu kabul edecektik. Peki, o zaman adama sormazlar mı? ‘Ya Sayın Başbakan Bu Mehmet Haberal bu kadar kötüydü. Çocuklarını, eşini niye Mehmet Haberal’a tedavi ettirdin? Maden biliyordun bu adam böyleydi. Sen attan düştün, arabanın camını kırdılar. Niye sen attan düşünce Mehmet Haberal’a koştun. Madem öyleydi de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi hastalanınca niye getirdi Mehmet Haberal’a ameliyat ettirdi. Madem kötüydü.’ Bunları bilmeniz lazım onun için söylüyorum” dedi.

CHP Zonguldak Birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, Zonguldak’a hastane yapılacağını yineleyerek, “Zonguldak’a hastane yapılacak. Yerine bakılıyor. En az 700 kişi çalışacak. Bu 700 kişi Zonguldak’ın köylerinden alınacak. Burada bunun sözünü veriyorum. Sizden tek isteğim, CHP’yi Zonguldak’ta birinci parti yapmak. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa hep en önde olduysa Zonguldak bundan sonra da en önde olsun ve tüm Türkiye’ye Zonguldak’ı göstersin” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Mehmet Haberal’ın oğlu erkan Haberal, beraberinde İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte Köroğlu köyüne giderek, burada kına gecesine katıldı. Erkan Haberal burada Gelin-damada bir adet altın hediye etti.