CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın, Zonguldak heyetinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıkları ziyarette Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal’a “Hani yüzde 75 ile seçimi  alacaktınız?” sözleriyle tepki gösterdiği öğrenildi.

 

Haberal’ın Zonguldak heyeti ile başbaşa kaldıklarında Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı seçimlerinin kaybedilmesi üzerine Kartal’a dönüp,  Genel Merkezin aldığı belediye meclis üyelerinin belirlenmesi kararının iptal ettirmeleri için kendisine gelip  “Biz seçimi yüzde 75 ile kazanacağız. Bizim işimize karışmayın. Ön seçimi iptal ettirin” dediğini hatırlattığı belirtildi. 

 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir partili tanık olduğu bu olayda, Haberal’ın Kartal’ın seçimden önce kendilerine söylediği bu sözlere atıfta bulunarak “Hani yüzde 75 ile seçimi kazanacaktınız? Ne oldu? Bize gelip ön seçimi iptal ettirin, bizim işimize karışmayın dediniz de ne oldu? Aldınız mı seçimi? Nerede yüzde 75 oyunuz?” sözleriyle il başkanı, ilçe başkanları ve seçilen belediye başkanlarının önünde hesap sorduğu öne  sürüldü.                       

 

(Haber Merkezi)