Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, ilçe belediye başkan adaylıkları ile ilgili kamuoyunda çıkan haber ve yorumların asparagas olduğunu hatırlatarak, “Başbakanımızın yurt dışı dönüşü ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklamasını bekliyoruz” dedi.

 

Belde belediye başkan adaylıkları için ise İl Yönetiminin raporunu 8 Ocak itibari ile Genel Merkeze ulaştırdığını belirten İl Başkanı Uçar, “Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda hareket edeceğiz ve isimleri ona göre açıklayacağız” sözleri ile konuştu.

 

 

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ali Bektaş dışında Genel Merkezin henüz bir adayı açıklamadığını duyurdu. Belde Belediye Başkanlıklarına adaylık için İl Başkanlığının raporunu Genel Merkeze 8 Ocak 2014 tarihi itibari ile sunduğunu hatırlatan İl Başkanı Uçar, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, basında, sosyal paylaşım sitelerinde ilçe genelindeki adayların belirlendiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bu tür haber ve yorumların bir takım çevrelere hizmet ettiğini vurguladı.

Uçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Başbakanımızın Başkanlığındaki Komisyon tespitlerini yaptılar birkaç ilçemizin rutin işlemleri kaldı, bazı ilçelerimizin değerlendirmesi ise henüz bitmedi. Zonguldak il genelindeki adayların tanıtımını komple yapılacak. Sayın Başbakanımızın yurt dışı dönüşünde muhtemelen gerekli aday açıklamasının yapılacağını bekliyoruz. Belde belediye başkan adaylarımız ile ilgili aynı paralelde çalışmalar devam ediyor. Bugün itibariyle (8 Ocak 2014) biz de belde belediye başkan adayları ile ilgili kanaatlerimizi ve görüşlerimizi bildiren raporlarımızı genel merkeze teslim ettik. Bunun ile ilgili süreci de genel merkezin talimatına göre hareket edeceğiz ve açıklayacağız. Kamuoyunda basında sosyal paylaşım sitelerinde çıkan adaylık açıklamalarının hiçbiri doğru değil, hepsi asparagastır. Bu tür haber ve yorumlar bir takım çevrelerin kanaatidir. Partimiz Zonguldak il genelinde her noktada iddialıdır”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)