Zonguldak Valiliği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ tanıtımında duyurulan habersiz tatbikatlar kapsamında “Habersiz Masabaşı Deprem Tatbikatı” gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bartın merkezli bir deprem senaryosu ile habersiz tatbikatın talimatını veren Vali  Erdoğan Bektaş’ın,  talimat sonrası gerçekleştirilen Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısına da başkanlık ettiği gönderilen yazılı açıklamada şöyle ifade edildi:

“Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)  il planından sorumlu hizmet gruplarının intikal ve operasyon becerilerinin sınandığı tatbikat çerçevesinde düzenlenen toplantıya Vali Sayın Erdoğan BEKTAŞ’ın yanı sıra; AFAD Başkan Yardımcısı Sayın Hamza TAŞDELEN ve AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Sayın Abdulkadir TEZCAN ile İlimiz  Koordinasyon üyeleri katıldı.

Tatbikat da, İlimizde meydana gelebilecek herhangi bir depreme hazırlıklı olmamız gerektiğini işaret eden Vali Sayın Erdoğan Bektaş “ AFAD Başkan Yardımcısı  Sayın Hamza Taşdelen ve AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Sayın Abdulkadir Tezcan’ında katılımıyla habersiz deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Şehrin afet müdahalesine hazırlık kapasitesi, yetenekleri ve becerilerinin imtihan edilmesi bakımından bu tatbikat çok büyük bir önem taşımaktadır. Depremin ya da afetin ne zaman geleceğini bilemeyiz. Afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulan hizmetlere göre oluşturulan ve Yerel Düzey Afet Müdahale Planında bulunan Hizmet Gruplarının, görev ve sorumlulukları çerçevesinde afetin yönetileceği noktaya intikal sürelerini görmüş olduk” dedi.

Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ayrıca, İlimizde önümüzdeki dönemlerde İl bazında bu tatbikatların devam edeceğini , bu habersiz tatbikatlarla birlikte  afetlere  daha hızlı ve etkili müdahale edileceğini sözlerine ekledi.”