Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanlığı tarafından 2009 yılı umre organizasyonlarını değerlendirme ve 2010 yılı umre turlarının tanıtılması için bölge toplantısı Düzce'de yapıldı. 
Düzce Müftülüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Hac Dairesi Başkanlığı Hac ve Umre Rehber Şube Müdürü Nevzat Ünal, Düzce, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgesi il müftüleri ve din görevlileri katıldı.  
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu, umre ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.  
Ardından açılış konuşmasını yapan Düzce İl Müftüsü Gürpınar, "Umre heyecanı her yıl artan bir sevgi ile içimizi sarıyor. Kutsal topraklara giden insanlara rehberlik yaparak insanların sevaplarına ortak oluyoruz" dedi. 
Hac Dairesi Başkanlığı Hac ve Umre Rehber Şube Müdürü Nevzat Ünal, haccın İslam'ın 5 temel esasından birisi olduğunu belirterek, "Yabancı bir ülkede milyonlarla insan bir arada ibadet ediyor. 1980 yılına gelene kadar ülkemiz insanı ya özel ya da ehil olmayan kişiler tarafından kutsal topraklara götürülüyor, ne ülkemize ne de ülkemiz insanına yakışır manzaralar görülüyordu. İbadet konusunda ise sıkıntı yaşanıyordu. 1980'den sonra hac görevi Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildi. Hac, 80 yılından bu yana düzenli bir şekilde yapılmakta. 1983'te umre organizasyonu görevi de verildi. Bu yıldan itibaren umre organizasyonlarını düzenli bir şekilde yapıyoruz. 1984'ten bu yana her yıl umreye gidenlerin sayısı arttı" şeklinde konuştu.  
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar da hac ve umre konusunda görüşlerini aktardılar.