Alaplı’da vatandaşlar, hac kayıtı yaptırabilmek için sabahın erken saatlerinde müftülük önünde toplanarak kayıt sırası beklediler.
5. kez hacca gitmek için müracaatta bulunduğunu belirten Hayri Yiğit, “5 kez eşimle beraber hacca gitmek için müracaatta bulundum. Ancak kurada çıkmadı. Sabahın erken saatinde müftülük binasına gelerek 1. Sırada hac kaydımı yaptırdım. İnşallah Allah bize kutsal toprakları görmemize bu sever nasip eder” dedi.
Alaplı İlçe Müftülüğü V.H.K.İ memuru Mustafa Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, hac kayıtlarının başladığını belirterek şöyle dedi;
“Bugün başlayan hac kayıtları internetten ilk kez yapılacak. İnternet ortamında yapılacak başvurularda kaydı bulunanlar için "Kayıt Yenileme'', ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma'' şeklinde iki ayrı kategori bulunuyor. Buna göre, kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet. gov.tr'' adresinden yapabilecekler. Kayıt yaptırma son tarihi 6 Mayıs olarak belirlendi.”