Alaplı'dan kutsal topraklara gidecek olan 57'si diyanet ve 17'si özel şirket olmak üzere toplam 74 hacı adayı dualarla uğurlandı.
Alaplı Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, müftülük görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.
Uğurlama töreninde konuşma yapan Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, hacı adaylarının, kutsal topraklarda görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını ifade ederek  ''Bugün ve önümüzdeki günlerde uğurlayacağımız hacı adaylarımızın, örnek olacaklarına inanıyorum. Ev sahibi Allah, misafir, hacı adaylarımızdır.  Allah, kendilerini aramızdan seçtiği için, bu misafirliklerini inşallah en güzel şekilde değerlendireceklerdir. Hacı adaylarımız kutsal topraklara gitmenin manevi hazzını, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorlar. Her yıl düzenlenen hacı adayları uğurlamasın da acaba bende gidebilir miyim diyenlerden burada olanlar var Allah bu kutsal görevi yerine getirmeyi herkese nasip etsin" dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında  "Hacı adaylarının dinimizde kutsal bir görev olan hac ibadetlerini en iyi şekilde yapıp sağ salim bir şekilde aramıza dönmelerini Allahtan diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü ilahi ekibi tarafından ilahiler okundu. Duygulu anların yaşandığı tören sorunda hacı adayları yakınları tarafından kutsal topraklara dualarla uğurlandı.