Kdz.  Ereğli Göztepe mevkiinde bulunan Hacı Baba Türbesi'ndeki mezarlar bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere. 7 mezarın bulunduğu türbe alanına atılan çöpler de tepki çekiyor.
Seyyid Yahya-Yi Şirvani Hazretleri'nin oğullarından olan Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri, 1320 yılında Orhan Gazi tarafından Ereğli'ye Kolonzatör tebliğci olarak tarım, ağaçlandırma, denizcilik işlerinde buraları örgütlemek ve Türkleştirmek için gönderilmiş. Orhan Gazi kaleyi ve çevreyi fethettiğinde de maneviyat hocalığı yapmış. Karadeniz'de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin yatırlarının bulunduğu alanın çevresi zamanında tel örgü ile çevrilmiş ve koruma altına alınmış. Ancak demir kapıdan içeriye girildiğinde çöp ve içki şişelerinin bulunması, türbenin manevi atmosferine hakaret olarak değerlendirildi.  Sit alanı olması sebebiyle herhangi bir çalışmanın yapılamadığı Göztepe mevkisinde bulunan Hacı Baba Türbesi'nin yolu da oldukça bozuk.
Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Ereğli'de Hacı Baba Türbesi'nin bakımsız hali ziyaretçilerin de tepkisine neden oluyor. Sit Alanı olarak bilinen Göztepe mevkiinde yer alan Türbe'nin girişinde yer alan Lütfen Türbeyi Temiz Tutalım yazısının anlamsız kaldığına dikkat çeken vatandaşlar, Böyle önemli bir zatın mezarını ziyaret edebilmek için oldukça zorlanıyoruz.
Mezarların taşları yıkılmış. Çöpler çevreye atılmış. Mezarların üstleri otlardan görülmüyor. Bu mezarların bakımı konusunda gerekenin yapılmasını istiyoruz. Yetkilerin bir an önce harekete geçmesi gerekir dediler.