Zonguldak Marangozlar, Mobilyacılar ve İnşaatçılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Odası Toplantı Salonu'nda kongresini yaptı. Kongreye tek liste ile giren mevcut Başkan Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.   Kongreye; Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık ve üyeler katıldı.
Başkan Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu, kongrede üyelerine hitaben şöyle konuştu:  "Sizlerden aldığımız güçle yönetim ve denetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte Kasım 2005 tarihinde seçimle göreve geldik. Bu dönem içerisinde sizlerin adına, sizlere hizmet anlamında belirlediğimiz program çerçevesinde elimizden geldiğince gücümüz nispetinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Alnımız ak, başımız dik bugün sizlere hesap vermek için karşınızdayız. Görev süremizde tüm kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle, eğitim kurumlarımızla, il dışındaki odamıza yararı dokunabilecek kuruluşlarla hep sizler için diyalog kurup uğraş ve çabalarımızı sonuna kadar zorladık. Bu dönemde malumunuz tüm dünyayı haliyle ülkemizi de vuran global ekonomik kriz kapsamında sıkıntılı günler geçirdik, bu dönemde zor şartlarda da olsa odamızın size hizmet vermesini sağladık. Aidatlarını ödemeyenlere dahi aynı hizmetleri sunduk. Odamız mensuplarının eğitim ve öğretim kapsamında bilgilendirmede gerek mesleki eğitim merkezlerindeki kapsam dahilindeki mesleklerle ilgili kalfalık ve ustalık sınavlarında sınav komisyonlarında temsilci bulundurduk. Kapsam dışındaki odamız uhdesindeki meslek dallarında periyodik zamanlarda kalfalık ustalık sınavları açarak veya direkt hak sahiplerine bu hizmeti verdik. Alamayanlara duyuruları görsel ve yazılı basın aracılığı ile yaptık."
"YIKILMADAN AYAKTAYIZ"
"Meslek odamızın üyelerinden mobilya satıcılığı yapanlar çok dağınık olarak faaliyetlerini yürütmektedirler. Bu işyeri sahiplerimizin hep bir arada faaliyetlerini yürütmek satıcı ve tüketicinin daha çabuk daha sağlıklı ve nezih seçici ortamda alışveriş için hepsinin bir arada olacağı bir alış veriş sitesi ortamına ihtiyaç vardır. Bu hususta bu işletme sahipleri geçmiş dönemlerde hizmet veren belediye başkanlarımızla görüşmeler yaptılar. Global ekonomilere paralel büyüyen büyük ulusal süper ve hipermarketlerle ilgili TBMM bir türlü çıkartılamayan marketler yasası yüzünden bir çok kesim ve sektördeki küçük esnaf ve sanatkarlarımız aradan çıkmıştır. Ekonomik şartlarımız gittikçe kötüye gitmesine ekonomik dar boğaza düşen ve iflas eden birçok işletmeye rağmen onur ve gururundan aldığı ahilik terbiyesinden ve adresini, mekanını namusu sayarak işyerini terk etmeyen küçük esnaf ve sanatkarımızın takdire şayan duruşları, her şeye rağmen inadına işyerlerini açarak yıkılmadım ayaktayım felsefesiyle azimli bir şekilde yaşamaya çalışmaktadırlar. Ümitliyiz inşallah bu günlerde geçecek. Yine de 2010 yılının daha da sıkıntılı geçeceğini tahmin ettiğimizden tedbiri elden bırakmayın tavsiyesinde bulunmak istiyoruz. Dönem, dönem hükümetimizce verilen KOSGEP destekli can suyu kredileri mucizevi şartları tutanlardan alabilenlere biraz olsun nefes aldırdıysa, alamayan dost ve komşulara geçmişten gelen dostluk yarenlik adına çeşitli sebeplerle kefaleten kefil olan bu can suyu kredi sahipleri bu kredilerin bir kısmında kefil oldukları insanların borçlarını ödemişlerdir."Hikmet Hacıabdurrah-manoğlu başkanlığındaki Yönetim Kurulu şöyle oluştu: Ünsal Akçamur, Abdullah Baki Aydınalp, Mecit Uzun, Gürhan Okur, Hüseyin Uzun, Sinan Kaya.Denetleme Kurulu'na ise Adnan Ömür, Recep Nihat Günay ve Nevzat Odabaş seçildi.