Zonguldak Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Küçükali'nin, Meclis Başkanlığına Toptan'ın aday gösterilmemesi ile ilgili, "Biz bugüne kadar Köksal Toptan'dan daha önce Zonguldak Milletvekili iken ne gördüysek Meclis Başkanlığı döneminde de aynı şeyleri gördük" sözlerini AKP İl Başkanı Uçar, "sosyal ve siyasal olgunluktan çok uzak seviyesiz düzeysiz bir açıklama" olarak değerlendirdi.

Zonguldak Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali'nin, Meclis Başkanlığına yeniden Köksal Toptan'ın aday gösterilmemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'dan yanıt geldi.
AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali'nin, "Bence, Köksal Toptan'ın tekrar Meclis Başkanı olarak seçilmemesi hem Zonguldak adına hemde Türkiye adına kaybedilen bir şey yok. Zonguldak Bakkallar Odası olarak biz bugüne kadar Köksal Toptan'dan daha önce Zonguldak Milletvekili iken ne gördüysek Meclis Başkanlığı döneminde de aynı şeyleri gördük. Kısaca Toptan Milletvekili iken nasılsa Meclis Başkanı iken de aynı şekildeydi" sözlerine sert yanıt verdi.

ŞİDDETLİ KINAMA

Uçar yaptığı yazılı açıklamasında, "Bölgemizin yetiştirdiği ve Türk siyasetinde önemi bir yeri olan ve TBMM Başkanlığı görevini üstlenerek devletimizin 2. adamı konumunda görevini sürdüren Zonguldak Milletvekilimiz Köksal Toptan'ın gerek milletvekilliği ve gerekse TBMM Başkanlığı dönemini hafife alarak bölgemize hiçbir hizmet vermemiş gibi göstermeye çalışan Zonguldak Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali'nin açıklamalarından esef duyuyor, şiddetle kınıyor, mesnetsiz ve haddini açan açıklamalar olarak görüyoruz. Toptan'ın yeniden TBMM Başkanlığına aday gösterilmemesi Genel Başkanımız ve parti organlarımızın demokratik bir tercihinin sonucu olarak görülmesine karşın bunu şaşkınlık ve  seçim bölgesine bugüne kadar hiçbir katkı ve destek sağlamamış gibi gösterme gafletinde bulunulmasını bir meslek örgütünün yöneticisine yakıştıramadığımız gibi etik de bulmuyoruz. Ayrıca bunu bir meslek örgütü yöneticisinde bulunması gereken sosyal ve siyasal olgunluktan çok uzak seviyesiz düzeysiz ve haddini aşan bir açıklama olarak da değerlendiriyoruz.

YOK SAYILAMAZ
Zonguldak'ın yetiştirdiği ve TBMM Başkanlığına kadar yükselen 2. devlet adamı olan Köksal Toptan, devlet sorumluluğunun yanı sıra bölgemizin milletvekili de olması nedeniyle siyasal ayrıcılık yapmaksızın gerek merkez ve gerekse ilçelerde meslek örgütleriyle işbirliği içinde sayılamayacak kadar hizmetleriyle de biliniyor. Bölgemizin kalkınmasında ki katkı ve destekleri hiçbir zaman göz ardı edilemez. Yok sayılamaz.  Karaelmas Üniversitesi'nin kuruluşundan bugün gelinen aşamaya kadarki süreç, TTK'da istihdam sağlanması, Ereğli ve Alaplı'daki tersane yatırımları, Organize Sanayi Bölgelerinin sorunlarının çözümü, Bölgedeki eğitim ve okullaşma düzeyinin yükseltilmesi, yatırımcı ve sanayicinin bölgesel teşviklere özendirilmesi, Filyos Projeleri gibi  bölgesel kalkınmamızın sağlanmasındaki pek çok çabalarını örnek gösterebiliriz. Köksal Toptan'ın Meclis Başkanı olmamasına rağmen, bundan sonrada ülkemize ve bölgemize büyük hizmetler edeciğine inancımız tamdır" dedi.