Çaycuma Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğrenimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zonguldak İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık, Kuran-ı Kerim ve Ezan Okuma il birincileri belirleme yarışması Çaycuma'da gerçekleşti. 
Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen yarışma programına Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Ak Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, daire amirleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin başkanlığındaki jüri yarışmaya katılan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Hafızlık, Kıran-ı Kerim ve Ezan Okuma performanslarını değerlendirdi.
Yarışmanın Hafızlık dalında Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ramazan Kayaoğlu, Kuran-ı Kerim okuma dalında Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Karadağ ve Ezan okuma dalında ise Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Anıl Acar birinci oldular.

Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere Kay-makam Yaman, Başkan Gülşen, Garnizon Komutanı Balçık ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından, Kuran-ı Kerim, çeyrek altın ve ders kitapları hediye edildi.