Devrek’te 10’u kız olmak üzere 25 öğrenci, hafızlığını başarıyla tamamladı. İlk olarak Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek erkek hafız yetiştirme merkezi özelliğini elinde bulunduran Devrek’in Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu'nda hıfzını tamamlayan 15 öğrenci için merasim düzenlendi.
Devrek Müftülüğü öncülüğünde bu sene 19’uncusu düzenlenen Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu Hafızlık Cemiyeti, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, İl Müftüsü Refik Bulut, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Hafız Ramazan Pakdil, Fatih Akman, Celal Yılmaz, Ekrem Nalbant'ın sundukları Kur’an ziyafetinin ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet içi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, “Kur’an Kurslarına duyulan ihtiyaç, milli ve manevi değerlerimiz ve Kur’an-ın hayatımıza rehberliği tartışılamaz. Bu kursların ayakta kalabilmesi için mutlaka maddi ve manevi her türlü desteğin verilmesi gerekmektedir. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.
Hıfzını tamamlayan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.
BAYAN HAFIZLAR DA
HAFIZLIK TACINI GİYDİ
Öte yandan Devrek Müftülüğü Merkez Kız Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamlayan 10 bayan hafız için de geniş katılımlı bir diploma ve taç giyme merasimi düzenlendi.
Hafız öğrencilere taç giydirmek için düzenlenen törene İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün ile eğitimci-yazar Sait Çamlıca, müftülük personeli ve veliler de katıldı.
Hafızlık töreni kapsamında düzenlenen konferansta konuşan eğitimci-yazar Sait Çamlıca, çocuk eğitimi ve çocukları hayata hazırlamanın yanında onların dini bilgilerle donatılmasının önemine değindi. Çamlıca, “Günümüzde çocukların dini eğitimlerinin eksik olması nedeniyle çok kolayca boşluğa akıp gittiklerine şahit oluyoruz.
Çocukların sadece maddi olarak değil; manevi ve ahlakî yönden de yetiştirilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.Program taç giydirme merasimi ve ikram ile sona erdi.