Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediyesi tarafından hafriyat döküm alanı oluşturulduğunu bildirdi.
Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kapalı Pazar yeri ile Tekke köprüsü arasındaki yol kenarlarına atılan hafriyatların temizlenmeye başlandığını belirterek şunları söyledi; "Alaplı çayı kenarlarına atılan moloz taşlarını Özel İdare Müdürlüğü ve Alaplı Belediyesine ait iş makineleri tarafından temizlenmeye başlandı. İlçe merkezi ile Aşağıdoğancılar mevkisi arasındaki 4 km çay boyunca atılan hafriyatlar çirkin görüntü oluşturuyordu. Temizlenen hafriyatlar Alaplı Belediyesi tarafından oluşturulan döküm alanına bırakılıyor. Vatandaşlarımızdan inşaat atıklarını çay boyuna değil Belediyenin oluşturduğu hafriyat döküm alanına dökmeleri istiyoruz.
Temizleme çalışmaları sona erdikten sonra çay boyunda yeni düzenlemeler yaparak gerekirse hafriyat atanları tespit etmek için kamera koymayı düşünüyoruz " dedi. Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Aşağıdoğançılar Köyü Muhtarı Rahmi Yapar ise, Alaplı Kaymakamı Malğaç'a, teşekkür ederek, Kaymakamımız çevreci bir insan bu bölgede hafriyat dökümü nedeniyle çirkin görüntü oluşuyordu.
Çay boyu temizlendikten sonra daha güzel bir görünüm alacacığına inanıyorum. Emeği gecen başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Özel İdare personeline teşekkür ediyorum.