Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Hafta’da bir gün İlçe merkezinde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini bildirdi.
Yiğit, yaptığı açıklamada, Merkez cami önünde düzenlenen kan bağışı kampanyalarına halkın büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Yapılan seminerlerin kan bağışını arttırdığını ifade eden Yiğit, şunları söyledi:
“ Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. 
Alaplı şubesi olarak İlçemizde kan bağışının ne kadar önemli olduğunu insanlarımıza anlatıyoruz. Seminerler düzenleyerek Köylerimizde ve İlçe merkezimizde kan bağışı kampanyaları yapıyoruz. Özelikle İlçe merkezimizdeki merkez cami önünde her Çarşamba günü Kızılay kan bankasına ait otobüste düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına halkımız büyük ilgi gösteriyor. İnsanlarımız artık İlçede haftada bir gün kan bağışının yapıldığını öğrendi. Bağışta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” 
        (Haber Cem Sürmeneli)