Türk Kızılay'ı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, İlçede haftada 1 gün düzenli olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini bildirdi.
Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Zonguldak Kızılay kan bankası ile birlikte hafta içi çarşamba günleri kan bağışı kapması düzenlediklerini söyledi.
3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunan birçok vatandaşın olduğunu ifade eden Yiğit, şöyle dedi; İlçemizde hafta günleri Çarşamba günleri olduğu için düzenli olarak her Çarşamba merkez cami önünde kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Havaların yağışlı olduğu zamanlarda Zonguldak Kızılay kan bankasının otobüsü içinde kan bağışlarımız devam ediyor. Her 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunan birçok bağışçımız var. Bu bağışçılarımız şubemize arayarak nerede ne zaman kan bağışı olduğunu öğrenebiliyorlar. Her Çarşamba düzenlenen kan bağışlarında ortalama 40-50 ünite kan bağışı yapılmakta buda İlçemiz için çok iyi bir rakam olduğunu düşünüyorum. İlçemizde yıllık 2 bin civarında kan bağışı yapılıyor. Buda İlçemizi Zonguldak'ta en çok kan bağışı yapan İlçe konumuna getiriyor. Halkımız bağış konusunda çok duyarlı nerede bir kan bağışı olsa herkes kan vermek için bir birleriyle yarışıyor. Kan bağışında bulunan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz