ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök tarafından gönderilen ortak açıklamada, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önündeki aracına konulan bombanın patlaması sonucu katledilen Uğur Mumcu adına anma töreni düzenlendiği bildirildi.

 

14 Sivil toplum örgütü ve partinin yaptığı ortak açıklama şöyle:

 

 

“Bildiğiniz gibi Gazeteci, Yazar, Hukukçu, Cumhuriyetçi Aydınlanmacı, Demokrasi savaşçısı Sevgili Uğur MUMCU bundan  21 yıl önce karlı bir kış günü özgürlüğe adanmış bir top çiçek misali arabasına konulan bir bomba ile hunharca ve bilerek katledildi.

 

Bu eylem Uğur MUMCU’ nun ruhunda anlamını bulan tam bağımsızlıkçı , Çetelere, Mafya’ya , Bölünmeciliğe , Numaracı Cumhuriyetçilere karşı olma niteliklerine  sahip Türk halkı üzerinde baskı korku ve sinmişlik yaratmayı planlayan hain güçler tarafından gerçekleştirildi.

 

Ancak bu amaca ulaşılamadı.

 

Zira  gördüğünüz gibi bu gün karşılarında ,bu görüşleri canları pahasına  savunma yürekliliğini  Uğur MUMCU’ dan alan bizler ve binlercemiz varız.

 

Asla azalmadığımız gibi çığ gibi büyüdüğümüzü gururla görmekteyiz.

 

Anma eylemlerine katılanların sayısal azlığına bakıp el oğuşturanlar  katillerin suç ortağı olduklarını da böylece tekrarlayanlardan oluşmaktadır.

 

Bu nedenle Ereğli ‘de bulunan  ve Uğur MUMCU’nun bizlere öğrettiği yükselen değerlere sahip olma konusunda  tereddüt taşımayan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler olarak bizler 24 Ocak 2014  Cuma günü saat  13,00 te Atatürk Anıtı önünde olacağız.  Uğur MUMCU’nun böylesine bir ölüme gönderilmesinden rahatsızlık duyan tüm Ereğlilileri 24 Ocak  2014 Cuma günü saat 13,0 te Anıt önünde Uğur MUMCU’nun aziz anısı önünde saygıya bekliyoruz."