EĞİNLİOĞLU: Çok değerli bir kültürel miras var burada. Bunun dışında bir takım tesislerin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın,  ilçe turizmini canlandırmak ve turizm alanında hak ettiği seviyeye ulaşması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilçeye davet edilen tur rehberlerinin ziyaretleri ile ilgili belediye şu açıklamayı gönderdi:

Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Araştırmacı-Yazar Can Canver ve Gazeteci Doğan Gönüllü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen gezi kapsamında, İstanbul Turist Rehberleri Odası (İRO) Başkanı Hakan Eğinlioğlu, 43 profesyonel tur rehberi ile 50 kişilik ekip Kdz.Ereğli’ye geldi.

Turizm rehberlerine, ilçenin doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve endüstriyel bölgeler gezdirilerek şehrin turizm alt yapısı yerinde gösterildi.

Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen gezi kapsamında Erdemir, Alemdar Gemisi, Anıt, sahil ve surlar, Şehir Müzesi, Rum Kilisesi, Çelikel Cami, Heraklia Sarayı, Kent Müzesi, Orta Cami, Çeştepe, Kalatepe, Cehennemağzı Mağaraları, Köseağzı, Uzunmehmet anıtı ziyaret edilirken Araştırmacı-Yazar Can Canver tarafından hem gezilen yerler hem de tarihi öneme sahip Ölüce Deniz Feneri, Balı Su Kemerleri ve diğer yerler hakkında bilgi aktarıldı. Gezilere turizm rehberi olan Belediye Meclis Üyesi Cumhur Nalcı’da eşlik etti.


EĞİNLİOĞLU: KDZ.EREĞLİ’NİN BÜYÜK BİR KAPASİTESİ VAR

Kdz.Ereğli gezisini değerlendiren İRO Başkanı Hakan Eğinlioğlu, Kdz.Ereğli’yi çok beğendiklerini söyleyerek; “İstanbul Turist rehberleri odası olarak Kdz.Ereğli’nin turizme kazandırılması ve isminin yaygın bir şekilde tanınması açısından nasıl bir katkıda bulunabiliriz diyerek buradayız. Kdz.Ereğli’yi turizm açısından değerlendirmeye çalıştık. Gerçekten büyük bir kapasitesinin olduğunu gördük Kdz.Ereğli’nin. Arkadaşlarımızla birlikte daha sonra hazırlayacağımız raporu ilgililere sunacağız. Çok değerli bir kültürel miras var burada. Bunun dışında bir takım tesislerin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Alt yapının turizme hazırlanması gerekiyor. Şu bir gerçek, gerek yerli gruplara, gerek yabancı gruplara hitap edecek çok değerli şeyler var Kdz.Ereğli’de. Roma ve Bizans döneminden kalma eserlerin olması, mağaraların bulunması, doğal güzellikler, farklı bir açıdan değerlendirecek olursak endüstriyel bir yer olmasına rağmen turizmi barındırabilen eserlere sahip olması çok önemli. Belediye başkanımıza, Can beye ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmanın sonuçlarını güzel bir şekilde alırız” dedi.

Araştırmacı-Yazar Can Canver ise Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a katkıları nedeniyle teşekkür ederek; “Bizim amacımız sanayi kenti olan Kdz.Ereğli’de, Bizans, Roma ve Osmanlı eserlerinin bulunduğu bir yerde turizm kenti oluşturulabilir miydi. Bizi yetiştiren Ereğli’mize bir vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Bunun ötesinde kentimizin, hemşerilerimizin turizmde belirli gelir kazançlarını elde edebilmeleri açısından bir ışık var mı yok mu diye bu işi profesyonelce yapan kişiler gözüyle gördüler. Bu ilk aşamada bir swot analizi oldu. Arkasından da karşılıklı iletişimlerle Ereğli’de turizm olabilmesi doğrultusunda neler yapılacağını önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Belediye başkanımız Hüseyin Uysal’ın da bu konuda bize verdiği destekle, onun Ereğli’ye, turizme bakış açısıyla diğer kurum, kuruluş ve kişilerle turizme nasıl katarız bunları değerlendireceğiz” dedi.

Gazeteci Doğan Gönüllü ise; “Ereğli’de turizm neden olmasın sorusuyla başladı her şey. Bu sorunun sıklıkla sorulmasını ve cevabının bulunmasını istiyoruz. Destekleri için Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


“KDZ.EREĞLİ’NİN  PETROLÜ TURİZM OLACAK”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise misafir ettiği tur rehberlerine, ‘Antalya-Ege bölgesinin dışında turistlere deneyim yaşatabileceğiniz bir coğrafyada bulunuyorsunuz’ diye seslendi.

Kdz.Ereğli’nin turizmde hak ettiği seviyeye gelmesi için tüm taraflarla çalışma içinde olduklarını anlatan Başkan Uysal; “Dünyada istihdam alanında 10 kişiden biri turizm alanında istihdam ediliyor. Yılda dünyada 1 milyar 235 milyon insan geziyor. 2030’lu yıllara kadar 2 milyarı bulacak gezen insan sayısı. Türkiye’mizde gezilen destinasyonlarda dünyada 6. Sırada. Bizde Kdz.Ereğli olarak turizm alanında hak ettiğimiz yerde olmak istiyoruz. Kdz.Ereğlimiz, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi eserleriyle eşsiz bir şehir. İnanç turizminden tutun, doğa, deniz, kültür her alanda ne arasanız Kdz.Ereğli’de bulursunuz. Onun için biz diyoruz ki, Kdz.Ereğli’nin petrolü turizm olacak. Birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Turizm rehberleri, Kdz.Ereğli’yi çok beğendiklerini belirterek Başkan Uysal’a ilgisi nedeniyle teşekkür ettiler. Misafirlere, Kdz.Ereğli pidesi ikramında bulunurken, Kdz.Ereğli Belediyesi yöresel oyun ekibi de bir gösteride bulundu.