GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Karadon'da madenciyi bilgilendirdi

Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şubeler Başkan ve Yöneticileri TTK Karadon İşletmesi'ni ziyaret etti.
Madencileri toplu sözleşme görüşmeleri, 1 Mayıs kutlamaları gibi konularda bilgilendiren Muslu, madencilerin çeşitli sorularına da cevap verdi.
Zonguldak Demokrasi Platformu'yla birlikte 1 Mayıs'ı Zonguldak'ta, Madenci Anıtı'nda düzenlenecek bir mitingle kutlayacaklarını belirten Muslu, "Hepinizi şimdiden eşiniz, dostunuz, ailenizle birlikte 1 Mayıs Mitingi'ne bekliyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi, gücümüzü göstereceğiz. Sizin aracılığınızla Zonguldak'ı gücümüze güç katmaya davet ediyoruz" dedi. TTK ve MTA Toplu iş Sözleşmesi Görüşmelerini sürdürdüklerini ve ücretlerle ilgili maddelerde Türk-İş'in teklifine karşılık Hükümetin önerisini beklediklerini belirten Muslu, "Türk-İş bünyesinde kamu işyerlerinde sözleşme görüşmelerini sürdüren sendikaların Genel Başkanlarının katılımıyla Toplu Sözleşme Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Türk-İş yöneticileri ve 9 Genel Başkan arkadaşımız ile birlikte Ankara'da belirli aralıklarla toplandık ve gelişmeleri değerlendirdik. 300 bin civarında kamu çalışanının sözleşme görüşmelerini bir koordinasyon içinde sürdürüyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde Türk-İş Yönetimi ve Koordinasyon Kurulu ile birlikte Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaret ettik. Sözleşme görüşmelerini sürdüren sendikalar adına Hükümete ücret teklifimizi sunduk. İlk yıl için yüzde 20, ikinci yıl için gerçekleşen enflasyon ve yüzde 4 ücret artışı istedik. Aynı zamanda sosyal yardımlarda yüzde 40 artış talebinde bulunduk. Hükümet henüz karşı teklifini vermedi" dedi.

ENERJİ BAKANI GÜLER,
ZONGULDAK'A GELECEK
Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i makamında ziyaret ettiklerini, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında bilgi aktardıklarını, TTK ve MTA'da yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini sunduklarını belirten Muslu, "Kendisini Zonguldak'a davet ettik. Özellikle yeni işçi arkadaşlarımızın işbaşı yapmasından sonra TTK'nın durumunu yerinde görmek istediğini belirtti. Kendisine göstermiş olduğu ilgi için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.
Muslu şöyle devam etti;
"TTK'da farklı ücret uygulamasıyla 2006 yılında işe alımlarda karşılaştık. 2006 girişli arkadaşlarımızın bu sorununu Türk-İş'ten de güç alarak çözmek için bütün girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu sorun tüm sendikalarda var. Aynı şekilde 2009 girişli arkadaşlarımıza da farklı ücret uygulanması, bizim açımızdan çözmemiz gereken önemli bir sorun.  Hem Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası hem de bakanlık ile sürdürdüğümüz görüşmelerle bu sorunu aşmaya çalışıyoruz.

KRİZİN BAHANE EDİLMESİNE
İZİN VERMEYECEĞİZ
Ülkemizde ekonominin yaşanan küresel krizden etkilendiğini sizler de biliyorsunuz. Hükümet, ekonomik kriz bahanesiyle bir yandan ücretleri düşürmenin yollarını ararken diğer yandan sendikalar ve toplu sözleşme yasasıyla ilgili yeni düzenleme çalışmaları yapıyor. İşsizlik büyük bir hızla artarken, krizi fırsat bilen özel işletmeler de ya işçi çıkarıyor ya da ücretleri düşürmenin yollarını arıyorlar.  Erdemir'de işçilerin ücretlerinin yüzde 35 düşürülmesi bunun kanıtıdır.  Ancak biz krizin bahane edilerek bizlere hak kayıplarının dayatılmasına izin vermeyeceğiz.
1 MAYIS'I ZONGULDAK'TA
KUTLAYACAĞIZ
1 Mayıs işçiler, emekçiler için tüm dünyada birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanıyor.
Zonguldak Demokrasi Platformu gerekli girişimlerde bulunuyor.  Bu 1 Mayıs, bizim için çok önemli bir döneme rastladı. Bu günü önemine ve anlamına yakışır bir şekilde Zonguldak'ta kutlama kararı aldık.
Zonguldak Demokrasi Platformu'yla birlikte 1 Mayıs'ı Zonguldak'ta kutlayacağız.  Hepinizi şimdiden eşiniz, dostunuz, ailenizle birlikte 1 Mayıs Mitingi'ne bekliyoruz.

ZONGULDAK'I GÜCÜMÜZE
GÜÇ KATMAYA DAVET EDİYORUZ
1 Mayıs'ta maden işçileri olarak bayraklarımız ve baretlerimizle miting meydanında olacak ve sesimizi Ankara'ya duyuracak, işçiler ve emekçiler olarak 1 Mayıs'ı coşku içinde kutlayacağız.
Zonguldak'ı gücümüze güç katmak için 1 Mayıs günü Madenci Anıtı'nda düzenleyeceğimiz mitinge davet ediyoruz".
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, konuşmasının ardından madencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Muslu, servis şefliklerini ziyaret ederek işyeri sorunları hakkında bilgi aldı. Muslu ve GMİS Heyeti, TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner'i de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.