Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Korubaşı mevkisinde emekliler için yapılması hedeflenen 334 adet konutun hak sahipleri 21 ay önce belirlendi ancak henüz ihale süreci bile başlamadı.

1 Ağustos 2016 tarihinde Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu tarihi günlerinden birine ev sahipliğini yapmıştı. TOKİ tarafından Korubaşı mevkisine emekliler için yapacağı açıklanan 334 adet konutun kura çekimi izdihama neden olmuş, zaman zaman yaşanan tartışmaların yanı sıra yetkililerin, "dışarıdakiler kura çekimini izleyemiyor, iptal edin" sözleri damga vurmuştu.

Aradan tam 21 ay geçti ama henüz emeklilerin ve ailelerinin merakla beklediği projenin detaylarına ilişkin net bir bilgi elde edilemedi.

2017'nin Mart ayında ihaleye çıkacağı müjde olarak duyurulan TOKİ konutlarının akibetinin ne olduğunu soran emekliler, gazetemize çok sayıda ileti göndererek yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştı.

334 konuta 2 bin 628 kişinin başvuruda bulunurken asil ve yedek üyeler 2016'nın 1 Ağustos tarihinde belirlenmiş ve askıya çıkmıştı.

 

TOKİ'YE SORDUK

TOKİ Başkanlığına ise Kdz.Ereğli'de emeklilere yönelik yapılacağı duyurulan 334 konutun akibetini sorduk. TOKİ Başkanlığı, kendilerinden kaynaklanan herhangi bir sorun olmadığını, yer ile ilgili gerekli eksikliklerin giderilmesinin ardından çalışmaların hemen başlayabileceğini belirttiler.

 
TEŞEKKÜR ÜSTÜNE TEŞEKKÜR EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi o süreçte başta milletvekilleri, yerel yöneticiler ve siyasetçiler hatta üye zorunluluğu getirilen Emekliler Derneği yöneticileri de teşekkür üstüne teşekkür mesajları yayınlamışlardı.


İZDİHAMA YOL AÇAN O KURA ÇEKİMİNİN HABERİ

www.ereglionder.com.tr/ekonomi/toki-konutlari-icin-isim-listesi-tiklayin-h67131.html


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)