Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in hakaret ettiğini öne süren Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği olayın yargıya taşındığını bildirdi.

Çaycuma'da lise binasının yeri konusunda polemiğe düşen belediye ile öğretmen sendikasının tartışması hakarete kadar uzanınca konu mahkemeye intikal ettirildi.
Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, kendilerine hakaret eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i dava ettiklerini şöyle bildirdi:
"Bilindiği gibi, Çaycuma Belediye Meclisi, 6 Ekim 2008 tarihinde almış olduğu kararla, Belediye Sosyal Tesislerinden, 11 bin metrekarelik alanı, Anadolu Lisesi yapımı için oy çokluğuyla tahsis etmişti.
Çaycuma Belediye Meclisi'nin bu kararıyla, hem Çaycuma'nın akciğerleri sayılabilecek yeşil alanı yok edilecekti, hem de alınan karar hukuka aykırıydı. Sendikamızın da bünyesinde olduğu Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan tüm açıklamalarda, Çaycuma'nın bir liseye ihtiyacı olduğu, ancak bunun yerinin Sosyal Tesisler olamayacağı söylenip, alternatif yerler gösterilmişti.
3 Kasım 2008 tarihinde, Emek ve Demokrasi Platformu bünyesindeki kurum ve kuruluşlar olarak, konuyu basına ve kamuoyuna duyurmak amacıyla hazırlanan basın açıklaması yapıldıktan sonra, platform temsilcilerince ayrı ayrı hazırlanan ve Çaycuma Belediye Meclisinin almış olduğu yer tahsisi kararının iptalini isteyen dilekçeleri vermek üzere Çaycuma Belediyesine çıkılmıştı. Belediyedeki bir görevlinin, dilekçeyi önce başkanın havale etmesi gerektiğini belirtmesi üzerine de, Belediye Başkanının makamına gidilmişti.
Platformun temsilcileri Başkanın makamına girmeden basın mensupları başkanın odasına girmiş ve başkan basın mensuplarının önünde platform temsilcilerine yönelik hakaretler içeren birtakım sözler söylemeye başlamıştı. Başkan Gülşen platform temsilcilerine söz hakkı ve dilekçeleri verme fırsatı dahi vermeden sözlü hakaretlerine ve suçlamalarına devam etmişti.
Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu Üyelerini basın mensuplarına göstererek " SİZ PKK'DAN DAHA TEHLİKELİSİNİZ!!!", "BUNLAR ATATÜRK DÜŞMANLARI", "BUNLARDAN MEMLEKETE HİÇBİR ZAMAN FAYDA GELMEZ", "BUNLAR RESMEN MEMLEKETİMİZİN, ÜLKEMİZİN TEMEL TAŞLARINA TAŞ YIĞAN İNSANLAR", "SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜ OLUN" gibi ve buna benzer hakaret ve sözlü saldırılarda bulunmuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in basın önünde yapmış olduğu bu hakaretler, 04.11.2008 tarihli Çaycuma ve Zonguldak basınında yer almıştı.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'ın bu hakaretleri nedeniyle Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu Üyelerinden Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, CHP Çaycuma içe Başkanı Şeref Köktürk ve SHP Çaycuma İlçe Başkanı Mehmet Paşakahyaoğlu, Belediye Başkanı Mithat Gülşen hakkında gereken kavuşturmanın yapılarak, hakkında kamu davası açılması ve cezalandırılmasına karar verilmesi talebiyle Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.
Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu Üyeleri Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, CHP Çaycuma içe Başkanı Şeref Köktürk ve SHP Çaycuma İlçe Başkanı Mehmet Paşakahyaoğlu'nun şikayeti üzerine, Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan dava, 21 Mayıs 2009 Perşembe günü saat 11.00'de Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda görülecektir."