Kdz.Ereğli’de reçete yazdırmak istediği doktora hakaret ettiği mahkeme tarafından tespit edilen kişiye 11 ay 20 tam günün karşılığı olan 7 bin TL para cezası verdi.

 

Kdz.Ereğli Kavaklık Mahallesi’nde bulunan Fevzi Özdemir Aile Sağlık Merkezi’nde reçete yazdırmak istediği doktor Şakir Çalışkan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan Yusuf Yavuz (68) 11 ay 20 gün hapis cezası karşılığı olan 7 bin TL para cezası verilirken, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 24 Ekim 2013 tarihinde meydana gelen olayda Yusuf Yavuz (68) ikamet ettiği Kavaklık Mahallesi Göçmenler Sokak’tan Fevzi Özdemir Aile Sağlık Merkezi’ne reçete yazdırmak için geldi. Doktor ile reçeteye ilaç yazdırma nedeniyle çıkan tartışmanın büyümesinin ardından görevli doktor Şakir Çalışkan, kendisine hakaret ettiği iddia ettiği Yusuf Yavuz’dan şikayetçi oldu.

 

5 YILLIK DENETİME TABİ

Ereğli 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada müşteki, zanlıyı ve tanıkları dinleyen hakim Yusuf Yavuz’un 11 ay 20 tam gün karşılığı olmak üzere 7 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın sabıkasız oluşu, suçtan dolayı maddi bir zarar bulunmaması ve sanığın ileride tekrar suç işlemeyeceği yönünde mahkememizde olumlu kanaat olması sebebiyle 5271 sayılı yasanın 231/5 maddesi uyarınca sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın herhangi bir yükümlülük ve denetimli serbestlik tedbirine tabi olmaksızın 5 yıllık denetim süresine tabi olmasına karar verildi.

 

“BENDE YAKASINA YAPIŞTIM”

Yusuf Yavuz mahkemede, “Sağlık ocağına gittim, daha önce not kağıdını müştekiye uzatarak, ‘şu ilaçları yazar mısın?’ dedim, muayene olmamıştım, ilaçları devamlı kullanıyordum. Müşteki doktorda not kağıdını alarak sekreterine, ‘biz bu işlerle uğraşıyoruz’ dedi. Ben de, ‘ben size bu ilaçları yazdırırım’ o da bana, ‘yazdıramazsın& dedi. Ben o sırada not kağıdını doktorun elinden çekip aldım, tartışma çıkınca yakama yapıştı, ben de yakasına yapıştım”

 

“YAZDIRIRIM DEDİ”

Müşteki Doktor Şakir Çalışkan da ifadesinde, “Olay günü elinde not kağıdı ile geldi bana şunları yazarmısın dedi ben de herkes gibi bir not kağıdı ile gelip ilaç istediği için aynı işlem dedim, bu sırada sanık elimden not kağıdını çekip aldı ben sana bunu yazdırmasını bilirim…yazdırırım dedi. Ben ısrar etmeme rağmen kağıdı geri vermedi, terbiyesiz doktor gibi sözler söyledi, odadan dışarı çıkmasını söyledim, şikayetçiyim” sözlerine yer verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)