Kdz.Ereğli'de 18 Haziran günü gerçekleştirilecek Ereğli’nin Kurtuluşu ve Osmanlı Çileği Festivali etkinlikleri çerçevesinde `En güzel Osmanlı Çileği` yarışması yapıldı. 34 üreticinin katıldığı yarışmanın birincisi festivalde açıklanacak.

Yarışmayı düzenleyen Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan katılımcılara teşekkür etti.

Dünyada sadece Ereğli'de yetişen Osmanlı çileği, kokusu, aroması ve rengi ile diğer çilek türlerine üstünlük sağlayan Osmanlı çileğinin yaygınlaştırılması için kurulan Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği de üyeleri ile birlikte üretimi artırmak için yıl boyunca çalışmalar yapıyor.
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, "Bu sene yarışmamıza katılım oldukça fazla oldu. Bundan dolayı katılan yarışmacılara teşekkür ediyorum. Jüri üyelerimiz puanlamasını titizlik içinde yapacak. Yarışmamızın sonucu 18 Haziran`da düzenlenecek festivalimizde açıklanacak. Bizim amacımız üreticimizi korumak ve onların daha fazla üretim yapmasına katkı sağlamak. Bu nedenle de üreticilerimizin neye ihtiyacı olursa olsun bizlere başvurmasını ve bizlere taleplerini iletmesini istiyoruz.” dedi.
    Yarışmaya katılan Osmanlı çileği üreticileri jüri üyelerinin puanlamasını dikkatle izledi. 34 Osmanlı çileği üreticisinin katıldığı yarışmada çilekler 10 puan üzerinden renk, koku, ambalaj ve tat olmakla birlikte 4 kategoride jüri tarafından değerlendirilmeye alındı. İlçe Tarım Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Belediyesi, Ziraat Odası, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma Derneği, Muhtarlar Derneği, Azim Konserve ve Ereğli Konserve temsilcilerinden oluşan 7 jüri üyesinin değerlendirme yaptığı yarışmada dereceye giren `En güzel Osmanlı çileği` üreticisinin isimleri ve ödülleri 18 Haziran Osmanlı Çileği Festivali etkinliklerinde açıklanacak.