Kdz. Ereğli'de birçok hayır işlerine imza atan İbrahim İzmirli en son olarak Fen Lisesi'ne de adını verdi. Okulun yapımı için söz verdiği 700 bin liranın 500 bin TL'sini teslim eden İzmirli, geriye kalan 200 bin TL için de kredi çekti. Bir finans kurumundaki 200 bin TL alacağı için Enver Ören'e bir mektup daha gönderen İzmirli  'Kimsenin olmadığı gibi benim de sabaha çıkmaya senedim yok. Gecikirseniz kiminle helalleşeceksiniz?' dedi.

 

İbrahim İzmirli'nin mektubu aynen şöyle:

 

Sayın Enver Ören

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı 29 Ekim Caddesi

34197 Yenibosna İSTANBUL

 

20.08.2012 günü gazetenizde; Gazetemiz Altın Çağını Yaşıyor başlığının altında, teknolojiyi yakaladığınızı, her türlü gelişmeyi sağladığınızı beyan buyurmaktasınız.

Bu aşamaları tasvip etmemek mümkün olmadığı gibi, takdir ve tebrik etmekte elbette insanı bir vecibedir.

Sizleri kutluyor, nereden nereye geldiğinizi takdir ve tebrik ediyorum.

 

Malumlarınız uzun yıllar öncesi hizmetlerinize 'İhlas Finans' kurumunu kurmayı ekleyerek, garibi gurabanın ve sağcı cenahın tasarruflarını bünyenizde topladınız.

Bende karınca kararınca destek olmaya çalıştım. Ne yazık ki bir noktadan sonra iflasınızı bahane ederek her devirde suiniyetlililerin yaptığı gibi mevcut hükümetin gücünü de arkasıza alarak insanların yok pahasına biriktirdikleri tasarruflarının bırakınız nemalarını anaparalarını bile ödememek için işi ve işlemleri uzatmaya savsaklamaya muvaffak oldunuz.

Ama diğer firmaların servetlerine el konulup alacaklılara dağıtılırken sizler de devamlı uzatma kararı aldınız.

 

Maruzatımı (elinize ulaştığını düşündüğüm) evvelki mektuplarımda da arz etmiş idim. Elinize ulaştırmadıkları gibi bir iyi niyet payımda var idi. Fakat son zamanlarda yaptığım hayır hasenatın temel atma töreninde basın yoluyla bu bilgi neredeyse herkese ulaştı. Bütün Türkiye konuya vakıf oldu. Çok yerden destek ve sizi kınayan telefon, mektup ve bilgi almaktayım.

 

Topladığınız tasarruflar kaybedilmedi, kaybetmediniz. Armutlu Evleri, Bizim Evler 1.,2.,3.,4.,5. Gibi inşaat alanlarında, yeni şirketler kurmaya ve gazetenizin gelişmesi gibi bir sürü işlerde kullanmaktasınız.

 

Bu arada arkada bıraktığınız kaderine terk ettiğiniz mağdurları hiç düşünemez oldunuz.

Sıkıntılarımı tekrar etmiyorum. Evvelki yazılarımda sarahatle bildirdiklerimi cümle alem biliyor.

İnsafa gelip alacağım olan 200.000,00 TL alacağımın gönderileceğine ait ümidim olmasa da mücadeleme devam edeceğim, daha evvelki şirketteki bir yetkiliye beyan ettiğim gibi, 'cenazenizde hakkımı helal etmeyeceğimi' haykıracak, ya da bir başka mağdura bağırttıracağım.

Karar şahsınızın. Yine de iyi hizmetleriniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

 

1929 doğumlu bir insanım. Kimsenin olmadığı gibi benim de sabaha çıkmaya senedim yok. Gecikirseniz kiminle helalleşeceksiniz ve bu sizi ne kadar ilgilendiriyor bilemem