- TED Kdz.Ereğli Koleji'nin 50'nci kuruluş yıldönümünde konuşan Genel Koordinatör Yıldırım:

- "Bugün 50 yıllık birikim ve başarıları, 2 bine yakın mezunu, 800'e yakın öğrencisi, 100'ü aşkın öğretmeni, onlarca çalışanı ile büyük bir aile olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Kurumsal olarak, modern dünyanın öncüleri olan, sosyal, kültürel, sanatsal entelektüel zenginliğe sahip, akademik başarıları yüksek öğrenciler yetiştirmek hedeflerimizin en başında gelmektedir"

 

Türk Eğitim Derneği (TED) Kdz.Ereğli Koleji'nin 50'nci kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. TED Lise binası önünde gerçekleştirilen ve çok sayıda davetli, mezun, eski ve yeni yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Armoni Bandosu'nun gösterisinin ardından öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

ÖNEMLİ PAY EĞİTİME

Törende konuşan Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, devletin bütçesinin önemli bir kısmını eğitime ayırdığını vurgulayarak, "Emniyet, sağlık, alt yapı gibi hizmetler eğitim hizmetinden sonra gelir. Devletimiz bu anlayışı hayata geçirebilmenin uğraşısını verirken özel okullarımızın da bu anlamda bu alana katkı ve destek sağladığını biliyoruz" dedi.

 

GURUR KAYNAĞI OLAN İNSANLAR YETİŞTİ

TED Koleji ve Vakfı'nın, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün destek ve katkıları ile kurulan ve bir asıra yakın zamandır milli eğitim camiasına değerlerine katkılar sağladığını anlatan Madenoğlu, "Türkiye'mize 100 yıla yakın bir geçmişi olan kolejimiz ilçemizde de yarım asırlık bir geçmişe sahip olduğunu görüyoruz. TED Koleji kendisini ispatlamış, mezunları devletimizde devlet adamı, akademisyen olarak yer almış, ticaret ve bilim dünyasında yer almış ve hepimizin gurur kaynağı olan insanlar yetiştirmiş bir kolejlerdir" ifadelerine yer verdi.

 

ÇAĞDAŞ VE İLERİCİ SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Genel Koordinatör Ramazan Yıldırım, TED'in eğitim alanında sivil girişimlerin etkin kılınmasını, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde yaptığı çalışmaları ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen, çağdaş ve ilerici bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

 

"HAKLI GURURUNU YAŞAMAKTADIR"

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan TED okullarının bugün 38 okula ulaşan sayısı ile Cumhuriyet değerlerini sonsuza kadar yaşatacak nesiller yetiştirmek için var gücüyle çalışarak 90 yılı geride bıraktığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları olarak 50 yıldır gücümüzü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alarak nitelikli gençler yetiştirmek için çalışıyor. Bugün 50 yıllık birikim ve başarıları, 2 bine yakın mezunu, 800'e yakın öğrencisi, 100'ü aşkın öğretmeni, onlarca çalışanı ile büyük bir aile olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Kurumsal olarak, modern dünyanın öncüleri olan, sosyal, kültürel, sanatsal entelektüel zenginliğe sahip, akademik başarıları yüksek öğrenciler yetiştirmek hedeflerimizin en başında gelmektedir. Bugün binlerce mezunumuz yurdumuzun her köşesinde her meslek alanında yerlerini aldı.TED Kdz.Ereğli Kolejinden aldıkları birikim ve değerlerle bulundukları kurumlara, ortamlara yön veriyorlar, hayatı şekillendiriyorlar."

Öğretmenler adına Necdet Öztürk de konuşmasında TED Koleji'nin önemine ve görev almanın mutluluğuna değindi.

Program çeşitli etkinliklerle devam etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)