Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığı, hükümet ile kamu çalışanları arasında yarın başlayacak toplu görüşme süreci öncesinde kamuoyuna açıklama yaptı. 
Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kara, yöneticiler ve üyelerle birlikte, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde dün yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: 

"GÖRÜŞME YETKİSİ SAĞLIK-SEN'DE"
"Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, yılların birikimi olan bir yığın soruna büyük fedakarlıklarla göğüs geriyor. Ancak buna rağmen, haksızlığın, adaletsizliğin ve ayrımcı politikaların mağduru durumuna düşürüldüler. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, Sağlık-Sen'i yetkiye taşıyarak bu gidişe dur dedi. Ücretli yemek uygulamasının sona erdirilmesi, memurların VHKİ kadrosuna geçirilmesi gibi kazanımları, çözüm odaklı sendikal vizyonuyla gerçekleştiren Sağlık-Sen, 2009 toplu görüşme masasında da başta döner sermayede adil dağılım, sözleşmeli personele kadro, insan onuruna yaraşır ekonomik ve sosyal haklar gibi taleplerini kararlı bir şekilde ortaya koyacaktır. Artık toplu görüşme masasında Sağlık-Sen var. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini en iyi şekilde savunan ve mücadelesini sonuna kadar sürdürecek bir sendikanız var."

"400 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ADINA"
"Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını her platformda en iyi şekilde savunan Sendikamız, toplu görüşme öncesinde de aynı kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Toplu görüşmelerde 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına sendikamız, kendinden emin, vakur bir şekilde taleplerini hükümete iletecektir. Sağlık çalışanlarının yıllardır biriken sorunlarının başında döner sermaye adaletsizlikleri, sözleşmeli personel uygulamaları, ekonomik, sosyal ve özlük haklarda adaletsizlikler geliyor. Sendikamız; toplu görüşmelerde masaya getireceği taleplerin kabul edilmesi için sonuna kadar mücadelesini sürdürecek. Şube olarak, Genel Merkez Yöneticilerimizin aldığı her kararın arkasında olacağımızı ilan ediyoruz."

"HAKLI TALEPLERİMİZ…"
"Sağlık çalışanları olarak; Adil bir döner sermaye dağılımı istiyoruz. Tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranlarının artırılmasını talep ediyoruz. Döner sermaye gelirlerimizin izin ve rapor dönemlerinde kesilmesini istemiyoruz. Aynı işi yapan aynı statüdeki çalışanların farklı haklar altında mağdur edilmesine karşıyız. İşyerlerimizde, şiddet, enfeksiyon riski gibi hayati tehditlere karşı güvenli çalışma ortamları sağlanmasını istiyoruz. Görevde Yükselme Sınavı ve yeteri kadar kadro istiyoruz. Bizler sadece hakkımız olanın verilmesini istiyoruz. Bu taleplerimize Sağlık-Sen olarak ekonomik ve sosyal adalet reçetesi diyoruz. Burada dile getirdiğimiz temel konuların yanı sıra, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı tüm sorunlara toplu görüşme taleplerimiz içinde yer verilmiştir. Hak ve adalet duygusunun gelişmesine katkı sağlayacak taleplerimiz yerine getirilinceye kadar Sağlık-Sen olarak mücadelemiz devam edecektir. Gerek sağlık ve sosyal hizmet kollarındaki sorunların giderilmesi gerekse de ülkemizin genel t sorunlarına karşı Sendikamızın dik ve kararlı duruşu devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygularla toplu görüşme sürecinin başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini diliyoruz."