CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı “Kamuoyu” başlıklı yazılı açıklamasında refarandumla ilgili yaptıkları çalışmaları şöyle bildirdi:

“Hafta içerisinde dolaştığımız ve tekrar kucaklaşma            fırsatı bulduğumuz  Fındıklı, Abdi, Üveyikli, Asarlı, Şamlar, Külah, Davutlar, Saltuklu, Serintepe köylerimizdeydik. Yol boyunda Ören Camii inşaatında çalışan işçilerimize uğradık. Anlattık, Onları dinledik.

Köylümüz Anayasa Referandumundan rahatsız olduklarını ifade ediyorlar. Köylümüzün  bir diğer önemli eleştirisi de, iktidara mensup partinin üst kademesinin, hemen her gün, bu referandumda hayır oyu verecek vatandaşı teröristle bağdaştıran açıklamalarına rağmen, hala bu anayasa değişikliği paketinde yer alan 18 madde ile ilgili net bilgilerinin olmaması. Hemen her akşam televizyon ekranlarına kilitlenip bu değişikliklerin neler olduğu konusunda bilgi almak isteyen insanlar, bugüne kadar Evet tarafından tatmin edici hiçbir bilginin kendilerine  verilmediğinden dem vuruyorlar. Haksız da sayılmazlar; zira vatandaşın bilgi beklediği o üst isimler, bilgi vermek varken, bağıra bağıra karşıt düşüncedeki insanlara hakaret edip onları terörle yaftalamakla meşguller.

Onlar, bu içi boş vaadlerle halkın karşısına gelirken, vatandaşımız da onlara, kendi çocukları işsizken, açken, hangi cihetle yüz binlerce Suriyeliye her ay bin 200 lira maaş ödendiğini soruyorlar. Yüzlerce evladımızın neden sınır ötelerinde şehit verildiğini soruyorlar. Hayat pahalılığının neden gittikçe azdığını soruyorlar. Köylerinin, beldelerinin neden sürekli göç vermek zorunda kaldığını soruyorlar. Bunca sorunun içindeyken, ülkenin geleceğini ilgilendiren böylesine önemli bir anayasa değişikliğinin oldubittiye getirilmek istenip istenmediğini sorguluyorlar.


Kendilerini  köylerinde ziyaret ettiğimiz  şoför esnafı bile, geçici bir süreyle yıkımı durdurulan Ereğli'deki çok katlı otopark konusunda kendilerine yapılan açıklamalara bile inanamadıklarını, referandumun hemen sonrasında bu yıkımın yapılacağını bildiklerini ısrarla dile getiriyorlar. Bu konunun bile köylerinden çıkacak sandık sonucuna bağlı bırakıldığından ve bu yolla da baskı altına alınmak istendiklerinden söz ediyorlar. 

Biz vatandaşımızın sağduyusuna da önsezisine de düşüncesine de her zaman inandık. Bu inanç bizlere bir kez daha göstermektedir ki halkımız ülkesinin Atatürk'ten miras kalan Cumhuriyeti'ne sahip çıkacaktır.”