Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Salih Alemdar, yazılı bir açıklama yaparak Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i eleştirdi.
"Hüseyin Çelik giderayak düşmanlık tohumları ekerek gitti" diyen Alemdar, "Zonguldak'ta 105 okul müdürlüğü vekâleten yönetiliyor.76.maddeye göre atananlara soruyorum? Geri kalan 101 okul müdürlüğüne atanmak isteyenlerden ve ya atama isteyecek olanlardan sizin ne üstünlüğünüz ve farkınız vardır. Bu kişilerin yüzlerine nasıl bakacaksınız.
Üzüldük! Çünkü bu bir hukuksuzluk, adaletsizlik, saygısızlık ve kuralsızlıktır. 76. maddeyi bu şekilde toptan uygulamaya koyanlar insanlıktan, demokrasiden, nasibini alamayan vicdansızlardır" dedi.
Alemdar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"6,5 yıldır ayırımcılık anlayışıyla hizmet eder gözüken; bizden olan, bizden olmayan ayırımını icraatlarıyla tamamıyla belli eden, eğitim çalışanının çoğuna hasım gözü ile bakan, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik giderayak 76. maddeye dayanılarak Ek2 değerlendirme formunu dikkate bile almaksızın; eğitim kurumlarına yüzlerce yönetici ataması yapması eğitim çalışanlarının devletimize olan güvenlerini zedelemiştir.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin yaptığı araştırmaya göre ülke genelinde 311, Zonguldak'ta da bu maddeye istinaden 4 tane okul müdürünün atandığını öğrendiğimizde bir sendikacı ve eğitimci olarak çok üzüldük.
Zonguldak'ta 105 okul müdürlüğü vekâleten yönetiliyor.76.maddeye göre atananlara soruyorum? Geri kalan 101 okul müdürlüğüne atanmak isteyenlerden ve ya atama isteyecek olanlardan sizin ne üstünlüğünüz ve farkınız vardır. Bu kişilerin yüzlerine nasıl bakacaksınız.
Üzüldük! Çünkü bu bir hukuksuzluk, adaletsizlik, saygısızlık ve kuralsızlıktır. 76. maddeyi bu şekilde toptan uygulamaya koyanlar insanlıktan, demokrasiden, nasibini alamayan vicdansızlardır.

HAKSIZLIKLARA
ALET OLMAYACAĞIZ
İlimizde 76.maddeye göre asaleten atananların 3'ü Eğitim Bir-Sen,1'i de Türk Eğitim Sen üyesidir. Bizim üyemizin de atanmasına rağmen bu haksızlık bizi derinden üzmüştür. Bu hukuksuz, adaletsiz ve haksız uygulamaya Türk Eğitim-Sen camiası hiçbir zaman destek vermeyeceği gibi alet de olamayacaktır.
657 sayılı devlet memurları yasasının 76. maddesinde idareye takdir yetkisi tanıyan mevzuat hükümlerinden biridir. Ancak memurların nakli konusunda 76. maddenin idareye takdir yetkisi tanıması şüphesiz idarenin bu konuda tümüyle serbest hareket etmesi anlamına gelmemektedir. Çünkü kanun ve kanun maddeleri uygulanırken; yönetmelikler çıkarılır, genelgeler ve tamimler yayınlanır.
Biz Türk Eğitim-Sen olarak 657 devlet memurları yasasının 76.maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığının diğer usullerde yapılan her türlü usulsüz atamaların iptali için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Temennimiz bu usulsüz atamalara muhatap olan eğitimcilerin başkaların hakkını gasp eden ve hiçe sayan bu onursuzluğu ret etmeleridir.
Bugün kariyer ve liyakati olmadan çiçeği burnunda bir öğretmenin müdür ve ya idareci olarak atanması için kariyer ve liyakat sahibi tecrübeli birilerinin önüne geçirmeye çalışan sendikal anlayışını da kınıyoruz.
Biz Türk Eğitim-Sen olarak yanlışa yanlış demeyi, doğruyu da desteklemeyi, tüm eğitim çalışanlarının ve üyelerimizin hakkını da korumayı ve almayı kendimize ilke edindik.
Eğitim çalışanlarının huzur ve refah içinde görev yapabilmeleri için; ilk atamadan tutun da, görevde yükselmeye, yer değiştirmeye ve yönetici atamalarına kadar her türlü uygulama yasalara, yönetmeliklere uygun ve şeffaf olmalıdır.
Şimdi yetkililere soruyorum; ilimizde 76.maddeye göre atananların listesini ve bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığına gönderen hangi kurumdur. Zonguldak Valiliği mi? Milli Eğitim Müdürlüğü mü? Bir sendika mı? Şahısların kendileri mi? Söylentilere göre yoksa bir dini cemaat mı? Zonguldak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlıktan böyle bir istekleri yoksa o zaman bu maddeye muhatap olan bu kişiler göreve başlatılmamalı ve kendilerine de derhal soruşturma açılmalıdır.
Şayet olayın cemaat boyutu doğruysa, bu cemaat nasıl cemaat ki; hak yiyor, birilerinin hakkını gasp ederek bir makama birilerini atıyor. Yoksa bu dini cemaat dedikleri topluluğun, İslam dini, İslam Ahlakı ve Hukukuyla hiç mi alakası yoktur.
Yetkilileri göreve çağırıyoruz.
Siyasi partileri ve Zonguldak milletvekillerini,
TBMM'nin Başkanını göreve çağırıyoruz.  İlimiz için, ülkemiz için; haksız, hukuksuz ve adaletsiz atamalar derhal iptal edilsin. İlimiz Zonguldak'ta 657 Devlet Memurları Kanununun 76.maddesine göre asaleten okullara müdür olarak atananlar göreve başlatılırsa ve göreve başlayanların kararnameleri iptal edilmezse sendika olarak suç duyurusunda bulunarak dava açacağız ve açtıracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."