Zonguldak Belediyesi zabıta personeli ve hal personeline seminer verildi. 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı hal personeli ile çevre belediyelerde görevli personel ve hal esnafına 5957 sayılı sebze ve meyvelerin hal kayıt sistemi hakkındaki yasası ile ilgili eğitim semineri verildi. Yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren, öncelikle hal esnafının konuyla ilgili zorlanmaması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan talep edilen eğitim seminer başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, Bilindiği gibi 5957 sayılı sebze ve meyveler ile yeterli arz ve talep derinliği bulunan diğer malların ticaretinin düzenlenmesi hakkında, Kanun ve Sebze ve meyveler ile hal kayıt sistemi hakkındaki tebliğ, 01.01.2012 yılından itibaren, yürürlüğe konuldu. Bu yasa ile birlikte bütün satıcılar, pazarcılar, komisyoncular, toptan mal alıp verenler hepsi kayıt altına alınıyor. Yaklaşık 2 yıldır bu yasa ile ilgili çalışmalar vardı. Ancak bu yasanın başlangıç tarihi 01.01.2012 olduğu için genelde hal bulunan yerler bunları geciktirdiler. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nden eğitim talebinde bulunduk. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, anlaştıkları bir firma yetkililerinin gönderdiler.
Bu firmadan Zübeyir Kutlu ve Orhan Akkuş bizim bu eğitimlerimizi verdi. Bu eğitimlerimizin amacı, merkez ve çevredeki belediyelerde çalışanlar ile halde bulunan komisyoncuların eğitilmesi ve bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.
Bütün hal esnafının bilgisayarı ve internet bağlantıları olması gerekiyor. Sabah saatlerindeki seminerde, çevre illerde çalışan belediye personeline ve kendi personelimize eğitim verdik. Öğlenden sonra da ve hal esnafına eğitim verdik. Hal esnafı da birebir bu yasayı iki gün içerisinde öğrenecek.
Öncesinde de konuyla ilgili kitapçık da dağıtmıştık.
Bu yasadan kaçış yok cezaları çok ağır. Kayıt altına alınmadan satış yapılırsa, cezai yaptırımı var. Bizler de hem esnafımızı, hem de personelimizi bu konuda aydınlatmak ve bilgilendirmek istedik.
Belediyemiz kantarını da tamir ettirip hazır hale getirdikten sonra 1 yıl içerisinde laboratuarlarımızda kurup, kontrol merkezlerini hayata geçirerek Zonguldak halini tam anlamıyla yasaya uyumlu hale getireceğiz dedi.